Стефан Попов-Чефо от мечтата до казармата в “Сървайвър“

Стефан Попов-Чефо от мечтата до казармата в “Сървайвър“

Сподели
Изповедникът на изкуството в 7arts.bg преживява най-голямото си приключение в Доминикана без камера, но с волята на победител

Стефан Попов-Чефо е номад с бутонки, смело сърце и прямота, бликаща като исландски гейзер. По образование е актьор, а по призвание пътешественик. Пулсира с духа на киното и изповядва лицата зад най-ярките културни проекти у нас

в подкаста „Откликни на изкуството“ на 7arts.bg

Кариерата му на влогър го превърна в почти професионален приключенец, за който годината започва в Йордания, минава през Занзибар и завършва в Дубай. Туристическите му дневници са наситени с чар, комедия и полезна фактология за всяка дестинация. 7arts.bg обича смелото сърце на Чефо, който преди броени дни акостира в Атлантическия океан за най-голямото си приключение досега – „Сървайвър“.

В риалитито на bTV той е част от отбора на „Известните“ заедно с колоритни участници като Благой Георгиев-Джийзъса, Филип Буков и Снежана Макавеева. Към Доминикана Чефо тръгна с огромен кураж и без камера.

Липсата на багаж, емоционален и буквален, е изключително важна за битката на Чефо. А тя не е обвързана с ловки стратегии за вдигане на пет кобилици с вода повече, или най-добра издръжливост в поза „фламинго“ върху клон над пропаст.

Битката е с него самия

Приема екстремното риалити като мечта, казарма и катарзис в едно. Записва се за кастинг, защото животът е прекалено кратък, за да игаре ролята на укротения опърничав. Или да бъде просто зрител, който раздава присъди от уюта на дивана с дистанционно в ръка.

Няма време да ме е страх. Няма време да живея скучно. Утре ще съм на 50 и ще ме е яд, че съм пропуснал шансове заради малодушие или възпиращата реплика “ами ако”. Няма “ами ако”. Скачам с бутонките напред., споделя за dnes.bg актьорът. В шоуто той е готов на всичко за победа, но не и да наруши общочовешки принципи в името на играта и голямата награда от 150 000 лв.

Докато снима сред пясъците на Доминикана, профилите му в социалните мрежи се управляват от негов приятел,

симпатично представящ се като „чатбот Чефо“

Закачката с формите на изкуствен интелект, нашумели в търсачките напоследък, не са случайни. Човек е властелин на съдбата си и може да създаде всичко в технологиите и отвъд. Включително усещането за липса. Липсата те прави слаб. А всяка липса е самовнушена. Хората не се нуждаем от нищо, ние си измисляме от какво да се нуждаем и коя липса да ни отслаби. Така че в „Сървайвър“ нищо няма да ми липсва.“, категоричен е Чефо.

Като емпат той бързо усеща енергиите на хората в обкръжението си.

Спонтанно се сближава с тези, които носят светлина и усмивка в себе си

Независимо дали принадлежи към „Известните“, или към конкурентия отбор на „Воините“, участник в „Сървайър“ няма шанс да се задържи край Чефо за повече от цигара време, ако е превърнал оплакването в спортна дисциплина.

В „Сървайвър“ освен добрата физическа форма, ще му помага много и философията на стоицизма. Древното учение, което ни учи търпение през болката и това, че всичко в живота ни трябва да се обича, независимо дали е под нашия контрол или не. Колкото до страха – той винаги е бил стъпало за отскок за Чефо и мощен двигател на промяна.

Когато усети страх, не се парализира, а действа

Атакува източника на притесненията. Търси решение на проблема, а не оправдание, за да избяга от него. „Куражът не е отсъствие на страх. Това е да се страхуваш и въпреки това да действаш. И винаги без резки движения и излишен темперамент. Благодарение на стоицизма успешно съм развил сериозна емоционална интелигентност. Никога няма да тръгна да врякам, нагрубявам или обиждам. Нали знаете – “който се ядоса първи, губи.”, казва Чефо.

ФАКТИ
  • Роден е на 26 ноември 1993 г в Търговище.
  • Завършва езикова гимназия във Варна и „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ в класа на проф.Танковска.
  • Печели вниманието на публиката и киногилдията през 2014 г. с ролята на Жожо в „Българска рапсодия“ на Иван Ничев. Филмът, в който Чефо грее с главна роля, получава номинация за „Оскар“.
  • Статут на тийн идол добива с ролята на Кристиян в сериала на NOVA „Ние, нашите и вашите“.
  • Бил е спец по връзките на живо в предаването „Денят започва с Георги  Любенов“ по БНТ.
  • Поддържа форма с бокс и фитнес, а през лятото ще го намерим „по лостовете в парковете“.
  • Пожелава си съвместни проекти с режисьорите Стефан Командарев и Виктор Божинов.
  • Чефо не мечтае, а има планове: „Имам си vision board. Това е дъска, на която лепиш снимки и мотивиращи цитати, свързани с всички неща, които искаш да ти се случат през новата година. Всяко нещо, което съм си пожелал досега в живота, е станало. Но не веднага. Май и затова още стоя в тази държава. Инатлив съм и искам да направя това, което съм си наумил още от малък. Трябва да вярваме просто на „тайминга“ на живота.“

Още за пролетния сезон на телевизионните риалити формати четете тук

Фотокредит: bTV/ Facebook Chefo Official/7arts.bg

Актуално

Избрано за вас