Виктория – поп принцеса в приказкa за любовта към живота

Виктория – поп принцеса в приказкa за любовта към живота

Сподели
Със шведска бойна машина в студио, договор с Warner и зверски хъс за работа, Георгиева гледа на дълги светлини към глобално бъдеще в музиката

 

Еволюция. Това е думата, която описва най-добре Виктория Георгиева от дебюта й в X Factor, през сцената на „Евровизия“ до подписването на договор с един от трите най-големи лейбъла в света – Warner Music.

Осем години след като стъпи плахо в шоуто на NOVA с изпълнение на Адел,

закръгленото момиче от Варна вече е стройна поп принцеса с репертоар, който би заинтригувал звезди като Дуа Липа и Ели Голдинг.

Във Виктория харесвам ужасно много две неща – че не се отказа да търси музикалния си облик през годините и в резултат на това бързо закова стандарт на звучене, в който „българското“ трябва да се търси с карта, фенер и SWAT екип. Второто е, че тя е добро същество, което ще се огледа да нахрани бездомно куче и на червен килим, ако може.

За да останеш добър и смирен в този бизнес се иска характер, а това е адски привлекателна черта

за индустрията на глобално ниво.

Но как я забелязват от лейбъла, в чиито каталог са имена като Мадона, Coldplay и Ед Шийрън?

„Свързаха се с мен чрез „Орфей мюзик“, с които работех за разпространението на музиката си. Те са представител на Warner за България. Случи се след като пуснах How To Ruin A Life. Заявиха интерес за партньорство и се стигна до договор. Lover’s Trial е първата песен, която издавам като част от сделката с Warner. Вълнувам се и съм адски благодарна!“, споделя Виктория.

Големият завой в звученето си тя прави през 2019 след поредица от лагери за писане на песни, в които се стикова с продуценти от Швеция. Към екипа им се присъединява и българка, която живее в САЩ от дете. Към момента

на идейно ниво тиктакат като часовников механизъм и с лекота провеждат творчески сесии през Zoom

Меланхоличните вокали на Вики лепват като втора кожа на комбинацията от поп с клубни бийтове, която повече те кара да чувстваш, отколкото да танцуваш.

С парчета като Lovers Trial и Were You Ever Виктория прави стъпка назад от сравненията с Били Айлиш, които я заляха като лавина покрай участието й на „Евровизия“. Tears Are Getting Sober и Growing Up Is Getting Old носеха същия хипнотизиращ вайб на тъгата.

„Това беше огромен коплимент – да ме сравняват с Били, а и аз я обичам много като артист. Начинът ни на мислене и светоусещане е сходен и това се отразява и в музиката.“, казва Вики. „Този стил ми харесва страшно много и в някакъв момент ще се върна към него.“

Били Айлиш има изключително силна връзка с брат си Финиъс, с който записват в спалнята на семейния апартамент дебютният й албум, спечелил „Грами“.

Вики също е близка със сестра си Симона. Не са свързани с музиката, а с любовта.

„Тя замина на 18 години за Норвегия. Разликата ни е 7 години, тогава тъкмо навлизах в тийнейджърския си период. Липсваше ми много, докато растях. Научихме се да се намираме и да се подкрепяме от дистанция. Сега работи в старчески дом, помага на хората.“, споделя Вики.

Преди броени дни тя излезе да говори открито в национален ефир за битката си с хранителното разстройство. За това, че на моменти все още не се чувства достатъчно добра и заслужаваща любов. Ментални демони, с които всеки от нас се е сблъсквал. Когато си публична личност обаче

се иска особена смелост да направиш дисекция на тъмната си страна по телевизията

Точка в полето на човека Виктория Георгиева. Защото показвайки уязвимата си страна по честен и директен начин тя вдигна моментално стойността си като артист.

„Всички сме хора. Това върви с доста спадове, възходи и трудни избори. Фалшивите паравни на живота в социалните мрежи са адски отблъскващи. Нямам проблем да показвам истинското си лице пред публиката. Иска ми се чрез музиката си да насочвам вниманието към различни проблеми на поколението ми – ниска самооценка, паник атаки…“, казва Вики. „Важно ми е слушайки музиката ми хората да знаят, че не са сами.“

В периода, в който напуска лейбъла си, тя качва близо 30 кг.

Зацикля и в музицирането. Тогава продуцентът й Геновева Христова я праща в Berkeley College of Music в Ню Йорк на летен лагер. След месец Вики се прибира преобразена емоционално. Апетитът й за музика е изместил този за храна.

Получила е нужната подкрепа и реална оценка за таланта си от световни хитмейкъри. Постепенно трансформира и звученето, и фигурата си (до завидните 55 кг).

Като дете се е подлагала на изтощителни експерименти, като цял месец на айрян и вода

Сега не си позволява такива крайности. Вегетарианец е. Менюто й включва предимно салати, риба, вегански заместители на месото, протеин на прах, плодове. Във фитнес залата е по пет пъти седмично.

Спортът й става като терапия след като губи баща си от тежка болест. „Бях доста мързелив човек, обездвижен. Спортът ми помогна да се справям с целия гняв покрай случилото се.“, разказва певицата. „Преди гонех килограми, сега искам сила и издръжливост. Кардиото не е моето, вдигам повече тежести, за да оформя мускулатурата, която искам.“

„Нищо не боли повече от отрицанието“, пее Виктория в Lovers Trial,

и тя все още се учи да се приема и обича. „От тийнейждър ми се случва да самобичувам за разни неща. И на последната ми тренировка във фитнеса се чудех защо нямам енергия, защо не се справям. А като я изкарах до край пълноцнно се потупах по рамото и си казах „Браво“. Правя го все по-често, с малки стъпки.“, споделя Вики.

 

Фотокредит: Facebook Victoria Georgieva Official

Актуално

Избрано за вас