Катаклизмите, които Ванга предрича

Катаклизмите, които Ванга предрича

Сподели

Години след смъртта на пророчицата Ванга броят на несбъднатите й апокалиптични прогнози в глобален мащаб остава шокиращо минимален. От атентати и природни бедствия, до смяната на президенти в Белия дом, предсказанията й стават безпощадна реалност.

Вижте ходът на кои събития предрече Ванга до тук.

11 септември

Това е, без съмнение, едно от най-широко разпространените предсказания – терористичните атаки в Америка. За тях Ванга е говорила още през 1989г. „Американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманените птици. Вълците ще вият в храстите и ще блика невинна кръв.“, казва тя. „Стоманените птици“ са именно отвлечените самолети, докато „американските братя“ са кулите близнаци на Световния търговски център.

Впечатляващо е, че тя използва думата „храст“ – препратка към фамилията на тогавашния президент Джордж У. Буш (от bush на англ. – храст). Ванга казва, че  той ще поведе „вълците“ на американската военна мощ в ответната война срещу тероризма.

Бедствието при Курск

През август 2000 г. руската атомна подводница Курск потъва в Баренцово море. Целият 118-членен екипаж на борда загива. Според свидетелствата Ванга е говорила за него ще през 1980 г. По думите й „Курск ще бъде покрит с вода и целият свят ще плаче за него“. 

Възходът на Барак Обама и Доналд Тръмп 

Тук неоспоримо говорят фактите – Ванга пророкува, че 44-ият президент на Америка ще бъде чернокож. През 2009 г. Барак Обама поема поста от Джордж У. Буш и оглавява САЩ. Ванга обаче предвижда и еволюцията на така наречената „хибридна война“ и появата на Доналд Тръмп като наследник на Обама.

„Той ще събори страната и конфликтите между северните и южните щати ще ескалират,“ са част от думите й по повод появата на Тръмп в политическия живот. Тук открито става дума за конфликтите между американските консерватори и прогресивни привърженици по въпроси като раса, аборти и оръжия, които могат да доведат нацията до нова гражданска война.

Убийството на Индира Ганди

В началото на 80-те години министър-председателят на Индия  се превръща в символ за противоречива политическа фигура. През 1984 г. Индира Ганди нарежда военна атака срещу Златния храм, най-свещеното място в сикхизма. Малко по-късно тя е застреляна от двама свои бодигардове сикхи в очевиден акт на отмъщение. През далечната 1969 г., петричката пророчица има видение за Ганди с думите: „Роклята ще я унищожи. Виждам оранжево-жълта рокля в дим и огън“. Във фаталния ден, когато бодигардовете откриват огън, Индира Ганди наистина е била облечена в сари в шафранов нюанс.

Собствената си смърт 

Ванга предсказва с точност датата на смъртта на съветския диктатор Йосиф Сталин. Макар и да има спорове по това твърдение, изглежда, че тя е предсказала датата на собствената си смърт. В интервю от 1990 г. тя посочва 11 август 1996 г. като ден, в който ще напусне този свят. Така и се случва.

Актуално

Избрано за вас