Грозната истина за Playboy: Направиха ме порнозвезда против волята ми

Фотокредит: AP

Грозната истина за Playboy: Направиха ме порнозвезда против волята ми

Фотокредит: AP
Сподели

Хю Хефнър, създателят на мъжката библия на Playboy, почина през 2017 г. на 91 години. Той остави след себе си медия на командно дишане, която бавно, но категорично, след 7 десетилетия на пазара, прерасна в онлайн бутиково издание с абонаментен достъп. Легендарното му имение, еквивалент на „Дисниленд“ за перманентно разгонени възрастни, е разграбено и оставено на изгние. Хефнър, повелителя на силиконовите Зайчета в еротиката, си отиде точно преди експлозията на движението Me Too.  Мнозина смятат, че така той е заобиколил кармичната си сметка за плащаме към десетки жени, чиито живот е тръгнал стремглаво надолу след появата им страниците на Playboy. 

Хефнър създава списанието през 1953 г., когато е на 27. Мъжкото списание, известно с дръзка фантастика, политически анализи, остри, но интелигентни интервюта, и изобилие от голи снимки, бързо печели популярност. Офисът на големия предприемач с миниатюрен ръст се разраства в Лос Анджелис паралелно с имението Playboy, което той наричаше

светилище на сексуалната позитивност.
Фотокредит: Playboy

По време на сексуалната революция от 60-те години Playboy беше приветстван като пионерска сила, нарушаваща пуританските американски норми. Във време, когато несемейните жени бяха лишени от контрацептиви, Хефнър защитава правата им на аборти. Застъпва се публично и за свободите на ЛГБТИ+ обществото. Дава платформа на забележителни чернокожи писатели и активисти, включително Малкълм Х и Джеймс Болдуин. Но тъй като империята продължава да се развива, списанието в крайна сметка губи своя блясък.

В документалните сериали бившата приятелка на Хефнър и звездата от Girls Next Door Холи Мадисън описва живота в имението като „култов“. Мадисън си спомня, че е била привлечена от

обещанието за сестринство и семейство

и също така твърди, че всеки, който е идвал в имението, е бил фотографиран и записван на видео без тяхното съгласие. Особено в спалнята. Според Сондра Теодор, приятелката на Хефнър от 1976 до 1981 г., Хефнър е „имал записи“ за всички. Материал, който очевидно е действал като гарант срещу изтичната на информация от случващото се зад вратите на дома му. Мадисън и други плеймейтки казват, че са били притиснати да си направят пластични операции, за да си приличат. Това предполага, че конформизмът на избеленото русо е добавил към големите илюзии на Хефнър за контрол.

Фотокредит: Playboy
Твърди се, че Хефнър не е използвал защита по време на групов секс

В интервю Мадисън си спомня как той й предложил приспивателни в първата им вечер заедно. Тя твърди, че Хефнър е лежал в центъра на леглото, докато порно върви по телевизора и група жени го заобикалят. Мадисън каза, че Хефнър не е използвал защита по време на груповия секс. „Беше толкова кратко, че дори не мога да си спомня какво е чувството, освен да имам тежко тяло върху себе си.

Кариса и Кристина Шанън, близначки, които излизат с Хефнър от 2008 до 2010 г., също твърдят, че той не използвал презервативи

Близначките са трофей на  Хефнър, когато са едва 18-годишни, а той е на 83. Споделят, че и двете са хванали хламидия в имението, където тя е „обикаляла“ като поздрав.

Според документите, скандалите в имението на Playboy са били редовно прикривани от охраната на и така наречените Bunny Mothers. Майките на зайчетата са жени, често бивши зайчета и плеймейтки, които управляват „свежата кръв“ в клубовете. Джеймс Елис, бивш бодигард на Playboy, казва, че

екипите за почистване са били заплашвани да мълчат

заради работата си, която според него варира от прикриване на изнасилвания до свръхдози. Мастен, която е работила като майка на зайче от 1975 г. до 1982 г., твърди, че е видяла как 40 или 50 случая на сексуално насилие „отиват в коша, тотално се заличават“. По думите й в случй изнасилване е трябвало моментално да се свържат с охраната. Това е било предпазна мярка, за да не привличат излишното внимание на полицията.

Фотокредит: TopTenRealEstateDeals.com
Хефнър е изнасилвал жени в имението на Playboy

Според множество свидетели той редовно е злоупотребявал с красотата на плеймейтките, докато са били в имението му. Бившата плеймейтка Сузи Крабахер твърди, че Хефнър я е изнасилил през 1983 г., след като тя отишла в стаята му една вечер, за да го помоли да обмисли кандидатурата й за Плеймейтка на годината. Тя казва, че Хефнър й е предложил хапче, което тя по-късно осъзнава, че е кваалуд, за да успокои нервите си и се събужда, когато той я изнасилва. „Той беше гол и моите панталони бяха свалени“, казва Крабахер. „Мислех, че сънувам кошмар… но този старец със зяпнала уста беше истинско нещо, беше истински човек. Беше Хефнър.

Кариса и Кристина Шанън казват, че Хефнър, тогава на 84 години, им е дал хапчета на 19-ия им рожден ден, след което се е възползвал от тях. Кариса казва, че всеки път, когато е правила секс с Хефнър, се е чувствала  сякаш е „изнасилвана“. Тя твърди, че е забременяла от  него, когато е била на 19.

Чувствах, че има нещо извънземно вътре в мен“,

казва Кариса, която прави таен аборт.

Фотокредит: Playboy
Хефнър е дал картбланш на приятелите си знаменитости да малтретират жени, които работят като зайчета

Твърди се, че в клубовете на Playboy, където много бивши зайчета са горди да работят, Хефнър е наложил строги правила между зайчетата и членовете, или притежателите на ключове. Притежателите на ключове не могат да докосват зайчетата или да излизат с тях. Но правилата са били различни за ВИП знаменитостите, казва Мастен. Твърди се, че много от тях са изнасилвали момичетата без членството им да бъде отнето. 

Хефнър е толерирал сексуалните извращения и инициирал афери с непълнолетни в имението на Playboy

Дженифър Сагинор, автор на Playground: A Childhood Lost Inside the Playboy Mansion, израства, посещавайки имението. Тя живее там на половин работен ден с баща си – лекарят на Хефнър и личен приятел, от 11-годишна възраст. Според Сагинор нейният баща Марк Сагинор е бил известен сред хората от имението като „Dr. Feelgood” заради неограничения му арсенал със забранени лекарства. Когато Сагинор е била на 6 тя става свидетел на оргия в имението. На 16 споделя, че е имала връзка с една от приятелките на Хефнър, за която тя твърди, че той е знаел. Въпреки че Сагинор е била непълнолетна по това време, тя казва, че

Хефнър се е опитал да започне тройка с нея и приятелката й.

Сагинор казва, че е напомнила на Хефнър, че баща й е отсреща. Въпреки че Хефнър в крайна сметка не е преминал през тройката, той очевидно е казал на Дженифър в отговор: „Ние всички сме семейство тук“.

Фотокредит: Playboy
Хефнър е използвал жени като мулета за наркотици, което понякога е имало фатални последици.

През 70-те години имението на Playboy е обект на контрол и подозрения от страна на правоприлагащите органи за предполагаема употреба на наркотици. По това време Хефнър твърди, че не е зависим и не одобрява употребата им в имението. Но през 1975 г. неговият изпълнителен асистент Боби Арнщайн се самоубива, след като е осъден за заговор за разпространение на кокаин.

През 1973 г. бившето зайче на Playboy Адриен Полак умира от свръхдоза Qualude. Сестрите на Полак спекулират, че тя е била един от наркотрафикантите на Хефнър, макар и на ниско ниво. Потърсен за коментар за трагедията от Chicago Sun-Times, Хефнър казва: „Аз лично не употребявам наркотици и не разрешавам употребата им в моите имения в Чикаго или Лос Анджелис.

Персоналът описва ритуалите на „свинската нощ“ в имението

Според Тетенбуам и Теодор четвъртък вечер в имението са били ритуали на „свинска вечер“, по време на които сводници за Playboy уж събирали проститутки от булевард Сънсет, жени, които Хефнър наричал „прасета“. Хефнър и приятелите му очевидно са ги класирали числово по привлекателност. Тетенбаум си спомня как жените са били ескортирани една по една до предната баня, където лекарите са ги инспектирали „за всичко, което би било пагубно за приятелите [на Хефнър]“. От жените, които са „преминали“ проверката, се очаква да правят секс с приятели на Хефнър. 

Фотокредит: Playboy
Хефнър е превръщал моделите на Playboy в порно звезди без тяхното съгласие

С дебюта на по-графичните списания за мъже – като Penthouse през 1965 г. и Hustler през 1974 г. – Playboy се отличава с това, че е по-артистичен с изображения на голота. Но с нарастването на конкуренцията и намаляването на популярността на образа на момичето от съседната врата, Playboy започва да публикува снимки с пълен преден план, което води до токсична работна среда за моделите. Теодор каза, че Playboy „имат свои начини“ да накарат жените да подписват нечестни договори за моделиране – обикновено след като са им били дадени наркотици и алкохол. 

Хефнър е споделял расистки възгледи с жените, с които е излизал

Докато топлят леглото му, Кристина и Кариса Шанън казват, че са се борили с неговата склонност към контрол. Това предполагаемо включвало да ги заключва в спалните и да им забранява да излизат с хора, които не са свързани с Playboy. Сестрите твърдят, че Хефнър не одобрявал да бъдат в компанията на „азиатски момичета“ или „черни момчета“ в бар. Въпреки репутацията му на прогресивист, жените твърдят, че е бил расист, но „гениален“ с образа си. „Всяка жена, с която излизаше, беше бяло момиче“, казва Кристина Шанън.

 

Актуално

Избрано за вас