Скритите послания на Нострадамус: Какво ни очаква до края на 2024 г?

Снимка: Agencies

Скритите послания на Нострадамус: Какво ни очаква до края на 2024 г?

Снимка: Agencies
Сподели

Нострадамус, прочутият френски астролог и ясновидец от XVI в., продължава да вълнува света и след смъртта си. Загадъчните му писания, публикувани през 1555 г. под заглавие „Les Propheties“, се тълкуват по различни начини и се обсъждат от векове. Нострадамус е оставил незаличима следа в колективното ни въображение – от предсказването на исторически събития като Големия пожар в Лондон, през

бомбардировките над Хирошима и Нагасаки,

до възхода на Адолф Хитлер. Тъй като пише загадъчни стихотворения, думите му притежават свойството да бъдат постоянно преосмисляни, за да съответстват на историческите събития. Поради тази особеност оценяването на тяхната „точност“ се превръща в трудна задача. Какво е предрекъл за 2024 година?

Климатична катастрофа

Едно от интригуващите му предсказания е свързано с климатична катастрофа. Нострадамус изглежда е предвидил тежките метеорологични явления, които преживяваме днес. Сред тях са силни бури, горски пожари и рязко покачване на температурите. Той пише четиристишия, в които се споменават изсъхналата земя и големите наводнения. Предупреждава и за

„Много голям глад заради вълна“,

което може да се отнася за цунами, опустошаващо селското стопанство и водещо до болести и глад, според Sky. Ако предсказанията му са верни, през следващите години можем да очакваме още по-катастрофални климатични събития.

Повече геополитически конфликти

Пророчествата на Нострадамус засягат и потенциални геополитически конфликти, пише economictimes.indiatimes.com. С възхода на Китай като глобална сила, експертите спекулират за нова Студена война между Китай и САЩ. Четиристишията на Нострадамус включват редове, в които се споменават „бойни и морски битки“ и „червен противник“. Възможно ли е „червеният противник“ да представлява комунистически Китай и дали четиристишието намеква за конфронтация по море? Като се имат предвид значителните военноморски възможности на страната, не може да се изключи възможността за дипломатически инцидент или нещо по-лошо.

Суматоха в английското кралско семейство

Писанията на Нострадамус намекват и за възможни сътресения в кралското семейство на Великобритания. Някои тълкувания го обвързват със смъртта на кралица Елизабет II през 2022 г. Нострадамус обаче споменава за фигура, известна като „крал на островите“, която се сблъсква с противоречия и в крайна сметка е прогонена със сила. Тази фигура е заменена от някой, „който няма да има белезите на цар“.

Анализ показва, че това може да се отнася за крал

Чарлз III, който е принуден да абдикира, а принц Хари

да вземе короната вместо принц Уилям. Имайки предвид последните събития обаче този развой на събитията изглежда малко вероятен.

Нов папа

Нострадамус разглежда възможността за нов папа през 2024 г., пише Sky History. Тъй като папа Франциск е в средата на 80-те си години и е изправен пред здравословни проблеми, за никого няма да бъде изненада, ако има промени в редиците на Светия престол. Той обаче също така предупреждава, че

този нов лидер ще „отслаби своя престол“

и ще се задържи на поста дълго време. Точното значение на „отслаби“ остава отворено за тълкуване

Сбъднаха ли се прогнозите му за 2023 г.?

Едно от предсказанията му, което сякаш резонира с нашето съвремие, са нарастващите разходи за живот. Нострадамус пише:

„Толкова високо ще поскъпне пшеницата, че човекът ще яде ближния си“.

Макар че това пророчество остава метафорично, то хвърля светлина върху финансовите трудности, с които се сблъскват много хора днес. Другите предсказания на астролога и ясновидец включват голяма война, задълбочаване на климатичната криза и нарастващи граждански вълнения.

Актуално

Избрано за вас