„Майстора и Маргарита“ сред фаворитите за ИКАР 2022

„Майстора и Маргарита“ сред фаворитите за ИКАР 2022

Сподели

„Майсторът и Маргарита“ на Младежки театър „Николай Бинев“ в София е сред фаворитите за наградите ИКАР 2022! Спектакълът на Николай Поляков е отличен в 5 категории. За Режисура, Водеща женска роля на Койна Русева, за Поддържаща женска роля на Рая Пеева, за Поддържаща мъжка роля на Красимир Недков, за Авторска музика на Асен Аврамов.
По думите на театроведа доц.д-р Румяна Николова, част от комисията на ИКАР-ите тази година, „Николай Поляков има умел подход на работа с актьорите и текста“. И това със сигурност се отличава категорично в артистичния пейзаж от сценични събития.

Сред останалите номинирани

във водещите категории са Стоян Радев за „Ива е онлайн“ (театър 199). Стайко Мурджев за „Укротяване на опърничавата“ (Драматичен театър Пловдив) за режисура;

Ива Тодорова за „Ива е онлайн“ (театър 199) и Маргита Гошева за „Укротяване на опърничавата“ (Драматичен театър Пловдив) за водеща женска роля;

Александър Узунов за „Галерия Стриндберг“ (реж. Крис Шарков, театър Азарян) и Севар Иванов за „Федра“ (реж. Петър Пламенов, театър Азарян) за поддържаща мъжка роля;

Стела Ганчева за „Само час спокойствие“ (реж. Антон Угринов, Сатиричен театър „Алеко Константинов“)  и Христина Джурова за „Амадеус“  за поддържаща женска роля.

За най-добра мъжка роля в селекцията на журито влизат Камен Донев за „Сирано дьо Бержерак“ (реж. Стоян Радев, театър Българска армия). Владимир Карамазов за „Опашката“ (реж. Явор Гърдев, Драматично-куклен театър „Иван Радоев) И Александър Митрев за „Бартълби“ (реж. Марий Росен, Център за съвременни изкуства „Топлоценрала“).

Фокусът на внимание в категорията за дебютиращи артисти са имената на Елица Йовчева за режисурата на „Жената е рибя кост“ (City Mark Art Center). Георги Богданов за актьорската му роля в Shopping And Fucking (Yalta Art Room). Димитър Илиев за режисурата му в Shopping And Fucking (Yalta Art Room) и Жаклин Даскалова за „Бурята“ (реж. Робърт Уилсън, Народен театър „Иван Вазов“).

Екипът на 7Arts.bg пожелава успех на всички номинирани в 48-то издание на Националните награди ИКАР 2022!

Актуално

Избрано за вас