Нов моноспектакъл на Ива Тодорова в театър 199

Нов моноспектакъл на Ива Тодорова в театър 199

Сподели

И най-изкушените, и най-недоверчивите, и най-взискателните зрители със сигурност вече са гледали моноспектакъла на актрисата Ива Тодорова – „Приятно ми е, Ива!“. Поставя се в театър 199. И със свеж хумор, блестяща импровизация и актьорска игра, раздвижи предложенията със заглавия от културната програма в София през последните години.
Историята с режисьор Стоян Радев, в която въображаема птичка влиза през прозореца на стаята на Ива, после отлита, но прозорецът остава отворен, за да може през него

актрисата да се представи лудо и вихрено,

но и най-учтиво с „Приятно ми е, Ива!“ стана нарицателна за модерна, градска и близка до хората постановка, за която билетите са изкупени месеци напред.

Сега за всички почитатели на това представление, Ива Тодорова представя своя нов моноспектакъл. Отново на същата сцена и под същата режисура, но с препратка към живота в дигиталното пространство.

В „Ива е онлайн“ героинята е същата, но тук тя се разкрива в хладната светлина, която излъчва екранът на един лаптоп. „И без значение дали сте гледали първата пиеса, вие

ще попаднете в нейните истории,

толкова близки до всеки един от нас, но и толкова лични, толкова различни, толкова Ивини“, споделят подробности от „Театър 199“.

„Интернетът само ни дава. Всичко ни дава. Нищо не ни отнема. Освен живота. Аз съм склонна всичко да изоставя, за да поцъкам в нета“, добавя и актрисата Ива Тодорова.

„Интересно е, че театърът е игра, но такава, че въпреки цялата си условност, нейният смисъл е паресия – да имаш куража да казваш истината публично, да я живееш на сцената. Това е трудно и, както се разбра, рисковано занимание. Можеш да се объркаш, да се подведеш, да се огънеш, да му изневериш. В работата с Ива винаги сме се старали да му оставаме верни“, допълва режисьора Стоян Радев.

Сценичната среда в „Ива е онлайн“ е на Момчил Алексиев и Елица Георгиева, музиката – на Емилян Гацов-Елби.

Следващите дати за среща с публиката са 30 октомври, а след това 9 и 27 ноември.

Актуално

Избрано за вас