Уиски и водопад от банкноти в Peaky Blinders Immersive Experience

Уиски и водопад от банкноти в Peaky Blinders Immersive Experience

Сподели
Спектакълът по култовия сериал се играе в конюшни в Лондон и поставя зрителя сред главните герои

 

Уиски и водопад от банкноти започват да се леят в Peaky Blinders Immersive Experience още щом прекрачите прага на Camden Garrison в Лондон. За пристрастен към Уест енд афиша и добрите сериали пътешественик като мен беше лек шок да разбера на място две неща. Първо, че

отивам в бившите конюшни на пазара в Кемдън,

който с еклектиката си от вкусове, цветове и пънкарски имидж е като малък Шанхай. И второ, това е шоу, което зрителя не консумира по класическия начин, на стол и с питие под мищница. Immersive Experience означава директен скок в 1920 г. и светът на Peaky Blinders, в който имате пълното право да се включвате в диалози, в стачки и в тостове.

Ако дамите имат късмет, дори могат да танцуват с Артър Шелби, кибритлията с душа на гангстер и дете. Ако господата са в настроение за подвизи, могат да застанат на страната на вездесъщия Кръстник на Бирмингам Томи Шелби в срещата му с италиански мафиот.

Места за сядане няма

Очакват ви близо два часа разходка в няколко действия, случващи се в различни части на декорираното като бар, салон на кръчма и индустриални офиси хале.

Това шоу е задължително за феновете на Peaky Blinders – сериал, с който Netflix може да влезе по пантофи в А-групата на голямото кино, ако реши да го превърне в пълнометражен филм. Хибридът от добър сценарий (It fOckin’ is, boy, както би казалa Поли, пчелата-майка на гангстерския кошер Шелби),

смазващата красота в начина на заснемане и бруталния саундтрак превърнаха „острите козирки“ в абсолютен тв феномомен

Ако попаднете в Camden Garrison, ще се пристрастите и ще повторите, защото отворената система на игра ви гарантира, че второто ви преживяване ще бъде коренно различно от първото.

Това шоу е повече от гостоприемно и за хора, които бъркат Peaky Blinders с франчайз на бръснарница. На опашката пред мен беше пълно с пришълци, за които спектакълът щеше да е бонус към шопинга на тениски и корейска туршия за обяд.

Единственото объркване, което би могло да се случи, е в дрес кода. Никой няма да ви върне парите и да ви изпрати с потупване по рамото, ако не сте с перо в косите или раиран каскет. Но, признайте си,

едва ли ще се чувствате комфортно, ако влезете в епохата на 20-те по джапанки и хавайски гащи

Peaky Blinders Immersive Experience не следва пунктуално сюжета на сериала, но има дузина препратки към знакови моменти. Накратко, плотът е следния. Томи Шелби вдига мерника на Лондон като следваща точка в експанзията на бизнеса си. И прави парти по този повод за семейство и приятели (каквато е публиката в случая).

Още на входа ще получите по няколко паунда реквизит с репликата „Комплимент от г-н Шелби“. „Парите“ в последствие може да използвате в редица сцени, една от които е наддаване в боксов мач.

Бихте могли да продавате информация за Шелби (ако смеете)

между италиански и еврейски улични банди.

В зависимост от това до кой персонаж сте попаднали в близост, рискувате да бъдете въвлечени в различна сцена. В една от стаите Артър се кара с Джон. В другата италианци вербуват гости като информатори в техния супер секретен Eden Club.

В трето помещение Грейс пише тайно съобщение до Томи Шелби, а човек от публиката трябва да го предаде. И на този фон в голямата зала на Camden Garrison част от каста почти непрекъснато съблазнява с нечовешки изпълнения на живо на саундтрака на сериала.

Рискувате да ви се схване ако не прасеца от обиколки, то със сигурност врата

в опит да видите какво се случва в актьорската „кабинка“ на съседа. Притеснението, че на метър от вас се разиграва нещо велико, а вие го пропускате, защото Поли ви е хванала като заложник за партия карти, е напълно резонно. Въпреки това ще излезете от конюшната в Кемдън енергизирани като за световно и с усмивка XL размер. Peaky Blinders Immersive Experience е разкошно приключение за всеки със здрав кръст, удобни кецове и вкус към кинематографичните детайли.

 

Фотокредит: Facebook Peaky Blinders Immersive Experience Official

Актуално

Избрано за вас