„Дедпул и Върколака“ – Fox ги създаде, Marvel ги върна към живота

„Дедпул и Върколака“ – Fox ги създаде, Marvel ги върна към живота

Сподели

На 24-ти юли се състоя премиерата на един от най-чаканите филми за тази година – „Дедпул и върколака“. Интересен е фактът, че лентата достига в България и в някои други европейски страни цели два дена преди премиерата ѝ в Щатите. Това е първият филм от франчайза за „Дедпул“ ,

който официално е част от вселената на Марвел.

След придобиването на 20 Century Fox от Дисни през 2020г., за първи път виждаме на екран двама емблематични герои за компанията – Логан (Върколака) и Уейт Уилсън (Дедпул), изиграни съответно от Хю Джакмън и Райън Рейнолдс. Режисьор на филма е Шон Леви, а като имена в актьорския състав се открояват още Ема Корин от „Короната“ и Матю Макфейдън от „Наследници“. 

Fox ги създаде, Marvel ги върна към живот

Всяко ново начало в киноиндустрията е предизвикателно. Даването на нов живот на стари герои в супергеройските франчайзи обаче е още по-рисковано. От Дисни се изправят пред трудната задача да съберат на екран двама така различни персонажи, известни с това, че са индивидуалисти, и да ги накара да работят в един екип. Уейт Уилсън и Логан Върколака са пълните противоположности –

комбинация между дружелюбния и забавен бърборко и винаги сериозния и ядосан X- Men.

На много места бяха вкарани шегички именно за това колко странен и налудничав изглежда този проект, както и голяма доза самоирония по отношение на сагата Disney-Fox.

Снимка: Comicbook.com

Истината е, че новината за появата на тези двама герои на екран не ни изненада чак толкова. В първите филми от поредицата за „Дедпул“ Логан винаги е присъствал като герой, модел за подражание. Във втората част, която излезе през 2018г., Уейт Уилсън дори беше на път да се превърне в новия X- Men, но този персонаж винаги е отказвал да бъде възприеман като супергерой, досега…

Какво трябва да направи един герой, за да се почувства значим?

Във този филм основна цел на главния герой е да се почувства значим, да бъде запомнен с нещо по-голямо от него. Тази възможност му се отдава, след като разбира, че неговата вселена е в опасност и всеки момент може да изчезне, а с нея и всичко, което Уилсън обича. Това е част от злия план на доктор Парадокс, изигран от актьора Матю Макфейдън. По негови теории, когато една вселена изгуби своя стожер, тя трябва да бъде заличена. А познайте кой е стожерът в този случай? Разбира се, че идолът на всички – неповторимия X-Men. След като разбира това, Дедпул е готов на всичко, за да го върне и да запази близките си живи.

Тук отварям една скоба
Снимка: 20 Century Fox

Още в първите кадри от новия филм забелязваме любимата на Уейт Уилсън Ванеса. Това е странно, тъй като нейният персонаж беше убит още в началото на втория филм от франчайза. Не мога да кажа, че съм фенка на навика на Marvel да връща обратно вече умрели герои, но в случая разбирам защо са избрали точно този подход. Любовта във филма е използвана като основен стимул на главния герой в стремежа му да докаже себе си и своята значимост пред любимите си хора. Какво пък? Малко обич никога не е излишна.

Лентата връща на екран много забравени персонажи
Снимка: Marvel Studious

Във филма героите се изправят пред нов злодей – Касандра Нова – персонаж от сагата за X-Men с телекинетични способности. В „Дедпул и Върколака“ тя е представена като господар на забравена земя в пустинята, където са събрани всички герои от изчезнали или заличени вселени. Това е още един от онези моменти, в които сценаристите на Марвел решават да включат в новите си филми малко позабравени от феновете персонажи. Такъв е случаят с

появата на Крис Еванс в лентата

За повечето от вас, той може би е познат от ролята си на Стийв Роджърс в „Капитан Америка“, но малцина помнят неговата роля на Джони във „Фантастичната четворка“, която той възражда на екрана.

Коя е мистериозната Лейди Дедпул?!
Снимка: Marvel Studious

Колкото и да ми се иска да отговоря на този въпрос, не мога. Последните няколко месеца бяха истинско фиаско в социалните мрежи. Всички се питат кой стои зад костюма.

Основните заподозрени бяха съпругата на Рейнолдс Блейк Лайвли и Тейлър Суифт.

За съжаление, тази дама, която виждаме на снимката, така и не сваля маската си, а гласът и се чува буквално за части от секундата. Аз все пак клоня към едно от тези имена. Ако сте достатъчно внимателни по време на филми, може да откриете точните улики, които да ви помогнат в разгадаването на тази филмова мистерия.

Да спасиш Вселената, слушайки Мадона

Да гледаш кървава бойна сцена, докато слушаш Мадона. Е не е ли това невероятно?! Песента „Likе a prayer“ е основната музикална тема на филма. Преди няколко  дни излезе новината, че Райън Рейнолдс лично е отишъл при Мадона, за да поиска разрешение за използването на този вечен хит в една от сцените във филма.

„Буквално в рамките на 48 часа влязохме в нова звукозаписна сесия, за да направим това, което тя препоръча“, добави Леви. „Тя подобри сцената.“, споделя актьорът.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас