Съдби на кръстопът с Матю Маконъхи

Съдби на кръстопът с Матю Маконъхи

Сподели
Култовият актьор споделя философията си за зелени светлини в живота в безплатното вирутално събитие The Art of Living в края на април

 

Попадали ли сте на книгата „Зелени светлини“ на Матю Маконъхи? Да, същият, от „Как да загубиш гаджето за 10 дни“. Звездата от романтичните комедии, които го вкараха в поп-културата като

хубавецът, лежал под дупето на Дженифър Лопес и носа на Сара Джесика Паркър достатъчно дълго,

за да осъвършенства коремната си преса с всеки опит да ги отмести от себе си.

Паралелно с милиони приход в боксофиса същите захаросани сюжети привличат и екзистенциална криза в живота на Матю. Роденият в Тексас актьор изчезва за две години от Холивуд, губейки всякаква перспектива за работа. Рисков ход, който му носи анонимност, купища въпросителни, но и сценария на „Клубът на купувачите от Далас“ (2013). Маконъхи буквално трябва да изстрада този фим –

финансово, защото го продуцира, и физически, защото за ролята на болен от СПИН търговец

на медикаменти отслабва до 61 кг.

„Цялото разрушение води до съзидание, смъртта води към раждане, болката към удоволствие.“, пише Маконъхи в „Зелени светлини“. И да, катарзисът, който преживява, скокът от финансовата пързалка към емоционално дълбокото, се отплаща с „Оскар“.

Влюбеният в номадския начин на живот с каравана тексасец има не само изключителна биография, респектиращ интелект и завалдяващ талант на разказвач. Събирайки истории от трупани дневници в продължение на 35 години, Матю Маконъхи бързо набира популярност като познавач в „Изкуството на живеенето“ (The Art of Living).

Честен и смел разбор на всичките му провали и слаби черти,

отвели до по-добро себепознание  и качество на живот.

На 24 април актьорът ще сподели философията си за „зелена вълна“ по житейската магистрала във виртуалното събитие The Art of Living.

Регистрацията за него е абсолютно безплатна,

а разговорите със специалните гости на Маконъхи ще бъдат излъчени във Facebook и YouTube на живо.

Зрителите на The Art of Living за отрицателно време набънаха до 250 000, а публикациите в група на събитието могат да вдъхновят безброй сезони на „Съдби на кръстопът“. Виждаме хора, лекуващи травми от самоубийства на близки. Жертви на физическо насилие в духовен ренесанс. Преоткрили собствената си стойност пенсионери, които

след 65 са занулили тотално предразсъдъците и започват да живеят според вкуса си,

а не според очакванията на другите. Появяват се и елементи, объркали мотивационната среща с приложение за запознанства.

„Целта на тази онлайн общност е да намерите своята честота и да запълните дупката между това къде сте  и къде искате да бъдете в живота.“, обясняват от екипа на звездата.“Тук ще откриете

поле за споделяне и шанс за обмен на идеи с хора, които също са в търсене на Повече

Пространството е за окуражаване, така че разкажете смело за своите зелени и червени светлини, защото те са ви изградили като човек и могат да вдъхновят другите. Като предприемачи, лидери, съпрузи, братя, сестри, деца и приятели, трябва да осъзнаем, че кои сме е от Огромно значение. Добре дошли в пътешествието, наречено „Изкуството на живеенето“.

Представяме ви миниатюрна част пъзела с човешки съдби, които чакат своята „зелена светлина“ в лицето на въздействащ оратор като Матю Маконъхи.

Дежан Андерсън, пенсионер от Американския флот на 30

Казвам се Дежан Андерсън, викайте ми Дежа за кратко, като дежаву. Със съпруга ми наскоро се преместихме от Флорида в Мемфис. Работещ артист съм и семейният ни бизнес е свързан с грижа за домашни любимци и отглеждане на кутрета.

Пенсионирах се от Американския флот през септември 2021 по здравословни причини и сега съм ветеран с увреждания. Състоянието ми провокира доста екстремни моменти в семейния бюджет, но сега положението е закрепено. Записах се пак в колежа, който зарязах през 2016 г. 30-годишна съм пак студент по изящни изкуства в родния си град. Смятам да приложа дипломата си като стана сертифициран арт терапевт.

Докато служех във флота, бях санитар и се грижех за хората. Това е нещо, което винаги съм правила за семейството и приятелите си. В армията често бях доброволец в различни инициативи и открих как мога да помагам на хора в неравностойно положение с изкуството си.

Присъединих се към групата, защото в последните години със съпруга ми сме в транзитен период и във финансова безтегловност. Наред с проблемите около влошеното ми здраве и принудтиелното пенсиониране преживяхме много смърт и загуба на близки в семействата ни. Сега най-накрая сме в етап на зарастване, на относително спокойствие. Честно казано, едва ли щях да вляза тук, ако мъжът ми не ме беше побутнал.

Ивон Рамирез, говорещата с Ангели след раздяла с насилник

Аз съм Ивон, на 50, самотна майка на тийнейджър в аутистичния спектър. През последните 4 години живея в Тексас, но се гордея с факта, че съм родена в Мексико и прекарах четвърт век от живота си в Южна Калифорния.

През 2016 г. сложих край на 11-годишна връзка, която ме смазваше ментално, физически, вербално. Отне ми известно време да напусна този живот, но веднъж като тръгнах, повече не се обърнах назад. Нито веднъж. Това решение заздрави връзката ми с Бог не в религиозния смисъл, а като енергиен контакт. Станах по-добра и силна като родител! Това не значи, че нямам психически сривове регулярно. Смятам, че това е окей, все пак съм човешко същество.

Това решение ме отведе до мисията на моя живот, която до тогава не бях търсила. Аз съм емпат, итуититвен четец на карти Таро, рейки терапевт и говореща с ангели. Да, говоря си с ангели. Всеки може да го прави, ако е отворен към тях.

Искрено вярвам, че в този свят няма случайности и всички сме тук за една по-висша цел – да се подкрепяме, вдъхновяваме, учим, преподаваме и оздравяваме заедно като общество!

Шели Сауърс, сдобила се с дете след 20 години опити

Казвам се Шели, на 43, и съм благословена с най-невероятния син от 5 години насам. Правех безуспешни опити да забременея в продължение на 20 години. Лекарите ме бяха отписали като майка, а опитите ми да осиновя се провалиха многократно. През 2015 почина майка ми. През 2017 бях благословена с най-красивото момченце, което някога съм срещала.

Бях в жестока депресия, когато изгубих майка си и все още не съм преодоляла смъртта й. За последните 20 години така и не намерих човек, с който да създам пълноценна връзка и семейство. В момента баща ми се бори с рак и сърцето ми е, меко казано, разбито.

Това, накратко, е моята история. Търся начин да съм щастлива и „Изкуството на живеенето“ може да е начална спирка в цялото пътешествие.

Анке Халберг, сървайвър от Финландия

Аз съм Анке и живея във Финландия. Обичам всички приключения, които мога да си причиня на открито – катерене на планини, каране на ски, каране на кънки на дълги разстояния, риболов. Обожавам да пея, да танцувам, да правя тай чи и йога.

Работя като културен мениджър и преподавател по арт мениджмънт, и двете през собствената ми фирма и Университета по приложни науки.

През последната година се възстановявам от тежка емоционална дупка след загубата на любими хора. Искам да се фокусирам върху възможностите пред мен и любовта и смятам за смислено да подкрепям хората в постигането на вътрешен мир.

Рене Алекзандър, държата в плен в гараж за 31 дни от гаджето си

Аз съм Рене Алекзандър, на 58 и живея в Християнския корпус в Тексас. Имам 4 големи деца, а първият ми внук е на път да се появи през септември.

Бях принудена да се опозная наново през последните 6 години след тежък развод. От една травмираща връзка влязох в друга, попаднах на супер контролиращ насилник, който успях да разкарам в името на безопасността на децата ми.  След него заживях с човек, който беше част от обкръжението ми години наред. Държа ме заложник в гараж в продължение на 31 дни. Накратко, Бог чу отчаяните ми молитви и когато се отървах от него през 2015 се оказа, че съм необвързана за пръв път в съзнателния си живот.

Винаги ме е било страх да не остана сама, докато не си дадох сметка колко самотна съм била в компанията на тези мъже.

Както споменах, последните години посветих на себепознание и прошка към себе си и другите. Напраивих инвентаризация на лошите си избори. В края на деня смятам, че съм се съхранила като доста готина мацка.

Вълнувам се изключително за събитието на Матю Маконъхи, за да видя как бих могла да подобря живота си.

Колийн, терминално болна и пишеща първа книга

Здравейте, казвам се Колийн, но го играя котка във Facebook. Грижа се за домашни любимци и обожавам работата си! Имам терминален рак, но това е ОК, защото живях доста вълнуващ живот. Искам да видя презентацията на Матю Маконъхи, за да ми помогне да се вдъхновя и да завърша наследството си.

Изгубих цялото си семейство и доста любими хора, за това ми е доста трудно да разбера защо аз самата съм още тук и дишам. Написах книга, защото всички около мен твърдяха, че трябва. В момента съм в четвърти, последен етап на редакция и съм пред бърн аут.

 

Актуално

Избрано за вас