Когато Шакира вкара гол на Пике: 5 световни хита за отмъщение на бившия

Когато Шакира вкара гол на Пике: 5 световни хита за отмъщение на бившия

Сподели

Обикновено след тежка раздяла имаме желанието да се скрием под завивките, да изключим всички комуникации със света и да заровим мъката си в кофа сладолед. Неписаните правила за края на една ера в живота са приложими както за простосмъртната публика, така и за глобалните суперзвезди.

Само че те предприемат друга терапевтична тактика

Вместо да врътнат ключа на имението си и да редуват водопад от шампанско със самосъжаление, те запретват ръкави в студио и мобилизират гнева и разочарованието си от любовта в хит.

От Шакира, която вкара гол на Пике и счупи няколко рекорда „Гинес“, през Тейлър Суифт и Майли Сайръс, до Аланис Морисет – събрахме любимите си пет песни, написани за отмъщение на бившия.

Out of your league – Shakira

Певицата с най-гъвкав ханш в шоубизнеса наскоро унижи бившия си съпруг Жерар Пике в песента Music Sessions #53 в колаборация с арежнтинския DJ BZRP.  Видеото събра повече от 63 милиона гледания в YouTube в рамките на 24 часа и стана най-гледаната нова латино песен в историята на платформата. „Струвам колкото две 22 годишни“, пее в танцувалния си химн колумбийката. „Замени Rolex с Casio.“, споделя тя по адрес на невръстния модел Клара Чиа, с която Пике замени след раздялата.

Шакира и бившия централен защитник на „Манчестър Юнайтед“  се разделиха след десетилетие като семейство и две деца

Извън личната си драма с развода, Шакира засяга и бонус теми, като това да имаш свекърва за съсед и да водиш война с данъчните. Испанската прокуратура е погнала звездата за неплатени данъци на стойност 14,5 милиона евро. Ако се стигне до съд и Шакира бъде призната за виновна, тя ще получи осем години затвор и глоба от над 23 милиона евро.

Flowers – Miley Cyrus

Тежката раздяла на звездата, позната на цяло „Дисни“ поколение като Хана Монтана, и бившият й съпруг  Лиъм Хемсуърт, роди едно от най-популярните парчета тази година. Flowers буквално разби всички класации и успя да се задържи на

първа позиция в Билборд топ 200 вече осма седмица

За редовия слушател, който не се вълнува от личния свят на Сайръс и бойкотира светските новини, това е обикновена поп песен с феминистки наклон. Химн, прославящ любовта към себе си и свободата. Но за меломаните е музикална палитра от улики за развода на Майли и Лиъм Хемсуърт.
Песента беше пусната на 13-и януари – рожденият ден на по-малкия брат от семейство Хемсуърт. Текстът открито

напомня на хита на Бруно Марс – When I Was Your Man

който Лиъм бе посветил на Майли на сватбеното им тържество.
Къщата, в която е сниман видеоклипът, е същата, в която според някои слухове, Хемсуърт е изневерил на Майли с 14 жени, докато са били семейство.
Елегантният костюм, в който е облечена тя, е всъщност притежание на Лиъм. С него той се появява на премиерата на „Отмъстителите“, когато прави забележка на Майли да се държи по-прилично. Великолепната й златна рокля пък напомня изключително много на тоалета на Дженифър Лорънс от червения килим на „Игрите на глада“ през 2012 г.  Преди няколко години, слуховете, че Лиъм и Дженифър са в тайна връзка бяха заляли интернет.

You’re So Vain – Carly Simon

Безспорно това е едно от най-добрите представители на категорията за break-up химни („песни за раздяла“). В продължение на много дълго време Карли Саймън отказваше да признае за кого е написана песента.
През 2015 г. по време на промо кампания за мемоара си Boys in the Trees тя повтърди в интервю за PEOPLE. че втория куплет е посветен на бившият й Уорън Бийти.
Когато водещият я попита дали актьорът знае, че в куплета се пее за него, тя отговори

Уорън си мисли, че цялата песен е посветена на него.“

You Oughta Know – Аланис Морисет

Това е една от онези песни, които пускате в колата си, докато беснеете по адрес на бившия си с най-добрите си приятелки.
За съжаление точно в колата си героят от хита на Аланис Морисет – Дейв Кулиър, чува посланието и моментално разбира, че е за него.
Шофирам в Детройт и чувам You Oughta Know по радиото и си казвам „Уау, това е наистина страхотно“, сподели актьорът от „Пълна къща“ в участието си при Jim Norton & Sam Roberts. „Казах си „Уау, това момиче може да пее!“ и нямах представа, че това е парчето. И тогава се заслушах в текста, който върви: „О, не. Не мога да бъда този човек.
Той продължи да разкрива, че е купил и

изслушал наведнъж целия албум Jagged Little Pill,

като е намерил няколко препратки за връзката им в него.
В същото интервю Кулиър разкри, че той и Морисет са в добри отношения и тя му е дала зелена светлина да „казва каквото си иска“, когато хората го питат за връзката им. „Тя беше наистина мила за това.“, заключи той.

I Knew You Were Trouble – Taylor Swift

Става ли дума за песни за раздяла, Тейлър Суифт безспорно е лидер в класациите. Бурните й връзки завършват с хит, който дълго време дава храна за спекулации на таблоидите.

Песента I Knew You Were Trouble все още буди спорове за първообраза на лиричния си герой. Много от феновете на Тейлър твърдят, че това е Хари Стайлс, с когото Суифт излизаше за известно време преди десетина година.
Въпреки това се оказва, че песента е за едно друго бивше гадже – американската супер звезда Джон Мейър.
Уликите идват от музикалния видеоклип. Мъжът във видеото има много татуировки, а Джон Мейър се слави с „говорящата си кожа“. „Лошото бившо гадже“ свири на китара и е музикант, а Мейър е мултиплатинен изпълнител и майстор на тънката струна.

 

Актуално

Избрано за вас