Килиън Мърфи ял по бадем на ден за ролята на Опенхаймер

Килиън Мърфи ял по бадем на ден за ролята на Опенхаймер

Сподели

Килиън Мърфи ял само по един бадем на ден, за да отслабне и да се превъплъти в бащата на атомната бомба Дж. Робърт Опенхаймер.

В интервю за Extra 40-годишната му екранна съпруга в „Опенхаймер“ Емили Блънт сподели, че актьорът от „Peaky Blinders“ е бил изключително изтощен по време на снимките на филма. „Той имаше огромно предизвикателство пред себе си. И можеше да яде само по един бадем всеки ден. Беше слаб и изнемощял.“, споделя тя.

Към тези думи се присъединява и Робърт Дауни-джуниър, който казва за People, че не е ставал свидетел на подобна саможертва за роля. „Никога в моята кариера не съм наблюдавал такова нещо“, категоричен е той. Дауни си спомня как имали дълъг 3-дневен уикенд, в който поканил Мърфи да отскочат до Санта Фе и там да разгледат магазините за антики.

„А Килиън ми отговори: „Съжалявам, човече, но имам да науча 30 хиляди думи на немски“. Ето за такава отдаденост говорим“, добавя Дауни-джуниър. Той е категоричен, че никой друг в Холивуд няма смирението и волята да изпълни подобна роля.

Ядреният физик е бил висок 177 см, а в един момент е тежал едва 58 килограма

Усилията, които актьорът полага не са му били наложени от режисьора Кристофър Нолан. Той сам решава да се подложи на толкова екстремен режим. През май той заяви пред The New York Times: „Опенхаймер имаше ясна физика и силует, така че исках да постигна някаква прилика. Трябваше да отслабна, работихме по шиене на костюми. Той е бил доста слаб… почти изтощен, живял е на мартини и цигари“.

Килиън Мърфи и Емили Блънт / Фото кредит: Getty Images

Филмът на режисьора Кристофър Нолан ни връща във времето, когато американският физик ръководи създаването на атомната бомба по време на Втората световна война. Опенхаймер управлява секретна лаборатория в Лос Аламос, построена по време на мандата на президента
Франклин Д. Рузвелт като част от проекта „Манхатън“, за да създаде първата атомна бомба. Той ръководи детонацията на първата такава бомба, „Тринити“, в пустинята на Ню Мексико, преди да бъдат бомбардирани Хирошима и Нагасаки.

Фото кредит откриваща снимка: Universal Pictures

Актуално

Избрано за вас