Робърт Дауни Джуниър: „Опенхаймер“ е най-добрият филм, в който съм участвал

Робърт Дауни Джуниър: „Опенхаймер“ е най-добрият филм, в който съм участвал

Сподели

Робърт Дауни Джуниър сподели, че „Опенхаймер“ е най-добрият филм, в който е участвал до момента. Това разкритие се случи по време на лондонската премиера на историческата драма, режисирана от Кристофър Нолан в четвъртък. 58-годишната звезда от „Железният човек“ казва това във видео, споделено от Deadline в Twitter.

„Просто ще го кажа направо: Това е най-добрият филм, в който някога съм участвал“, споделя Дауни на премиерата в Odeon Luxe Leicester Square. „Нямам търпение всички вие да го изживеете“, допълни той. Сценаристът и режисьор на филма, Кристофър Нолан, потвърди това мнение. Той спомена за уникалната способност на Дауни Джуниър да влиза в различни роли.

Нолан заявява, че последният път, когато е видял Робърт Дауни Джуниър в толкова сложна роля като тази на Луис Щраус, е било, когато е пресъздал Чарли Чаплин преди повече от 30 години.

Робърт Дауни Джуниър е в ролята на Люис Щраус в „Опенхаймер“ / Фото кредит: MELINDA SUE GORDON/UNIVERSAL PICTURES

Филмът „Опенхаймер“ е адаптацията на спечелилата награда „Пулицър“ книга American Prometheus: „Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Джей Робърт Опенхаймер“ от Кай Бърд и покойния вече Мартин Шъруин. Тя изследва политическите и лични конфликти около създаването на атомната бомба, както и човекът в центъра на целия Проект „Манхатън“.

Трейлърът ни показва Мърфи като проблемен учен, който е помолен да помогне за прекратяването на Втората световна война като създаде тайно оръжие с толкова голяма разрушителна мощ, че да разубеди света от идеята да воюва повече.

Робърт Дауни Джуниър е най-известен с ролята си в „Железният човек“. Той има близо 100 екранни появи преди да се присъедини към проекта „Опенхаймер“. Само във филмовата вселена на Marvel е участвал в над 10 филма.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images 

Актуално

Избрано за вас