Гости от Бродуей: „Фантомът от операта“ идва в НДК

Фото кредит: AP

Гости от Бродуей: „Фантомът от операта“ идва в НДК

Фото кредит: AP
Сподели

Един от най-прочутите мюзикъли на Бродуей – „Фантомът на операта“, ще гостува в София, съобщават от BG Sound Stage. Оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър ще може да бъде гледана у нас на 11, 12, 13 и 14 април в НДК.

„Фантомът на операта“ е най-дълго играният спектакъл на Бродуей. През 2018 г. отбеляза 30 години на сцената с над 13 хил. изиграни представления. Спечелил е повече от

70 престижни награди, сред които седем награди „Тони“

и четири награди „Оливър“, включително за най-добър мюзикъл. Признат е за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята, гледана от над 160 млн. души в 41 страни и 186 града.

Мюзикълът е базиран на класическия роман на Гастон Льору.  Неговото действие се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век. Той разказва историята на

музикален гений, известен като Фантома,

който обикаля из потайните места на Парижката опера.

„Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма, „Фантомът на операта“ представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като The phantom of the Opera, Think of Me и Music of the Night. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите.  С продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена“, казват организаторите от „БГ саунд стейдж“.

Билетите се продават в мрежата на „Ивентим“ и са на цени от 80 до 200 лв.

Снимка: AP

Актуално

Избрано за вас