„Книгата на мечтите“ – първи семеен български мюзикъл

Фото кредит: Книгата на мечтите

„Книгата на мечтите“ – първи семеен български мюзикъл

Фото кредит: Книгата на мечтите
Сподели

Броени дни остават до премиерата на „Книгата на мечтите“ – първият семеен български авторски мюзикъл ще отвори страниците на своята приказна история в Зала 1 на НДК на 14 ноември.

Театър, музика, танц и цирк в една невиждана продукция с фантастична сценография. 18 авторски български песни и над 90 артиста на сцена.

Вълнуващата история в основата на мюзикъла е за млад мечтател, който открива в любовта мотивация да се справи с всички предизвикателства по пътя си. Оригиналният сценарий е изцяло от български автори, а вдъхновяващият лайтмотив на представлението е

за силата на Истината и Доброто

и за това, че „всичко, което виждаме с очите си, не винаги е това, което е истината. Кой пише историята на собствения ни живот, не избираме ние.“

Главният герой е Пат – момче, което живее на улиците и мечтае да стане велик цирков артист. Той е самонадеян, уверен и ловък крадец, но с добро сърце. Вярва в това, че могат да се правят и добри дела и вътре в себе си усеща, че е предназначен за нещо повече от живота на улицата. В ролята на Пат влиза Мирослав Узунов, а порасналият герой е изигран от Давид Крумов.

Приятелката на Пат и втори главен герой е Люси – упорита млада дама. Тя тренира неуморно, макар майка ѝ да не ѝ позволява да стане цирков артист. В ролята на порасналата Люси влиза Калина Асенова. А малката героиня е изиграна от Мария Ашикова.

В „Книгата на мечтите“ има още и циркови артисти, музиканти, жонгльори, клоуни и актьори. Повече за героите и творческия екип може да прочетете на сайта на мюзикъла.

Заявките за грандиозен спектакъл и „мюзикъл, какъвто България ще изпита за пръв път“ са големи. Почитателите на този жанр неизбежно биха намерили паралели между българската продукция и холивудския мюзикъл “The Greatest showman“. Дано „Книгата на мечтите“ да е толкова завладяващ и успешен.

Проследете приключенията на Пат, Люси, Фред, Аларан и децата от бандата на „Опасните“ на 14 ноември в Зала 1 на НДК. Билети все още има в мрежата на Eventim, в ticketstation или Билетен център НДК.

Актуално

Избрано за вас