Лили Иванова отмени ноемврийските си концерти

Снимка:: Lili Ivanova/ Facebook

Лили Иванова отмени ноемврийските си концерти

Снимка:: Lili Ivanova/ Facebook
Сподели

Ноемврийските концерти на примата на българската музика Лили Иванова се отлагат за лятото на 2024 година. Това съобщиха от екипа на певицата.

„Поради независещи от екипа ни причини концертите на Лили Иванова в гр. Велико Търново, гр. Русе и гр. Варна, планирани за ноември 2023 г., се преместват на следните дати – 3 юни 2024 г. – Велико Търново, 5 юни 2024 г. – Русе, и 4 юли 2024 г. – Варна“, информират от екипа на Лили Иванова. Всички закупени билети важат без нужда от презаверяване.

Организаторите предлагат и опцията за връщане на парите от вече закупените билети за концертите.

Лили Иванова очаква с нетърпение срещата си със своите почитатели на

15 и 16 декември в зала 1 на НДК,

концертите в София ще бъдат проведени на планираните дати, уточняват организаторите.

В началото на годината легендата на българския поп създаде културна фондация, носеща името ѝ.

Целта на „Фондация Лили Иванова“ е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво, предаде БТА.

От екипа на певицата, казват, че тя отдавна обмисляла как да бъде съхранено огромното ѝ творчество, което е „втъкано в културния код на няколко поколения българи“. Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията.

Организацията ще

управлява имуществото на Лили Иванова

след нейната кончина. Това включва движими и недвижими притежания, финансови активи и права върху интелектуална собственост. Фондацията ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби. Ще изготвя документални, рекламни или художествени филми. Ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, превърнала се в икона.

Наскоро певицата представи и изданието „Лили Иванова. Моят личен дневник“. Книгата съдържа мисли ѝ за Бог, България и публиката, записани през последните 15 години.

Фото кредит: Lili Ivanova/ Facebook

Актуално

Избрано за вас