Илън Мъск става трилионер? Ще строи град на Марс

Снимка: Gilbert Carrasquillo/GC Images

Илън Мъск става трилионер? Ще строи град на Марс

Снимка: Gilbert Carrasquillo/GC Images
Сподели

Полетите на „СпейсЕкс“ до Марс ще започнат през 2026 г., обяви в Х собственикът на компанията Илън Мъск. Първите пътувания до Червената планета обаче ще бъдат без екипаж, за да се провери дали ракетата „Старшип“ ще направи безопасно кацане на повърхността.

„Върви ли всичко по план,

първите земляни ще отлетят по маршрута още през 2030 г.“,

планира Илън Мъск.

„От там честотата на полетите ще нараства. Целта е до около 20 години да построим самодостатъчни градове на Марс – допълва визията си милиардерът. – Ако човечеството се развива на няколко планети, това ще увеличи значително очакваната средна продължителност на съзнателния живот“.

„Старшип“ е най-голямата и мощна ракета, строена някога. Висока е 122 метра и

генерира два пъти повече мощност при излитане в сравнение с ракетата,

която НАСА използва за лунната си програма „Артемида“. Апаратът обаче все още не е напълно готов, отбелязва изданието „Space“. До момента ракетата е минала четири тестови излитания, скоро предстои пето. То ще има за цел не само по-плавно излитане, но и контролирано кацане обратно на площадката.

Междувременно с плановете за разрастване на бизнеса – растат и активите на Илън Мъск, предаде БТВ. Той е на път да стане

първият трилионер в света до 2027 г.,

според нов доклад на група, която проследява богатството на най-влиятелните хора по света, казва The Guardian. Богатството на Илън Мъск расте със среден годишен темп от 110%.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас