Кои са най-странните бизнес идеи, които постигнаха успех?

Снимка: @mallowfrenchie via Quarterdeck

Кои са най-странните бизнес идеи, които постигнаха успех?

Снимка: @mallowfrenchie via Quarterdeck
Сподели

Необичайните ниши не представляват непременно лоши бизнес идеи. Те могат да бъдат разгледани като професионални дейности, от които не сте подозирали, че някой може да се нуждае.  

Снимка: Pixabay
Ресторант за кучета

Може би сте чували за котешки кафенета или ресторанти с кучета, но чували ли сте някога за ресторант само за кучета? Ресторант Dogue в Сан Франциско предлага дегустационно меню за 75 долара само за кучета. Dogue е основан от Рахми Масарвех, готвач, който първоначално се стреми да създаде здравословни ястия за любимите си домашни любимци. Мястото е посветено на разпространението на информация за храненето на домашните любимци и неговото въздействие върху здравето на кучето. 

Снимка: AP
Ядливи обувки

Макар че повечето компании, които произвеждат ядливи обувки, се занимават и с производството на по-обикновени продукти – те се разпростират на достатъчно голям пазар. При търсене в Google се откриват десетки резултати. Повечето от тези лакомства за пръстите на краката са направени от шоколад, което поражда въпроса: „Какво се случва, когато започнат да се топят?“

Снимка:Pixabay
Наемете си коза

Преместили сте се в предградията? Забравете за скъпата косачка за трева и наемете коза, съветват от businessnewsdaily.com. Hire Goats издига значението на естествените и екологични продукти на ново ниво. То позволява да наемете коза, която да окоси тревата ви. Компанията се хвали, че козите се използват често за изкореняване на храсти, възстановяване на биоразнообразието и поддържане на земеделски земи и пасища. 

Снимка:Pixabay
Наемете си пиле

Основаният през 2014 г. бизнес на Джен и Фил Томпкинс във Фрийпорт, Пенсилвания – Rent The Chicken, е уникален стартъп, който предлага креативно решение за хора, които искат да опитат отглеждането на пилета в задния двор без дългосрочен ангажимент. Компанията отдава под наем всичко необходимо за временно отглеждане на пилета, включително преносим кокошарник, две до четири кокошки, които снасят яйца, храна и други необходими консумативи. 

Снимка:Pixabay
Виртуални асистенти за запознанства

Ако ви е омръзнало от сцената на запознанствата, възложете част от работата на външен изпълнител. Виртуалните асистенти за запознанства (VIDA) Select създават профили за онлайн запознанства вместо вас, водят разговори с потенциални партньори и планират и организират срещи от ваше име. Единственото, което трябва да направите, е да се появите на срещата в определеното време и място и да се забавлявате. 

Снимка:Pixabay
Импланти за домашни любимци

Същите ли са вашите домашни любимци, след като бъдат кастрирани? Ако това е нещо, за което се притеснявате, можете да закупите изкуствени тестикуларни импланти за вашите космати приятели. Компанията твърди, че нейните импланти ще повишат самочувствието на вашия домашен любимец. Очевидно вашите домашни любимци са много притеснени от внезапната липса на части от тялото си и не искат техните приятели животни да знаят.

Снимка: iStock
Присъедини се към сватбата

JoinMyWedding е уникален бизнес, който свързва двойки, планиращи сватба с пътници, които са готови да платят, за да присъстват на щастливото им събитие като гости. Платформата позволява на двойките да компенсират част от разходите по сватбата си, пише startupsavant.com. В замяна те предлагат незабравимо културно преживяване на авантюристични пътешественици.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас