AI посипа Лувъра със сено, качи животни в парижкото метро

Снимка: AI

AI посипа Лувъра със сено, качи животни в парижкото метро

Снимка: AI
Сподели

Няколко снимки от Париж добиха сериозна популярност през последните дни, представяйки най-големите забележителности в града като „похитени“ от протестите на фермерите в Европа.

Снимка: AI

Недоволство на френските фермери беше визуализирано от AI, а компютизираните снимки станаха толкова известни, че

стотици потребители повярваха, че Париж изглежда така.

Появата на Триумфалната арка в интернет, заобиколена от десетки бали, предизвика вълна от споделяния, предаде „Булевард Булевард“.

Снимка: AI

Парижкото метро, което е сред най-големите обществени транспортни системи в света, също беше сред потърпевшите.

Тази генерирана от ИИ визуализацията показва как би изглеждала гигантската транспортна мрежа с над 370 станции, ако към недоволството на земеделците се присъединят и животновъдите или направо самите животни.

Лувърът също намери място в пародийните арт визии. Една от най-големите забележителности в света беше „облечена“ в сено.

Най-емблематичното за Париж място – „Айфеловата кула“, пък бе обградена от куп сено. Снимката ѝ беше сред най-споделяните в социалните мрежи.

Снимка: AI

Някои от потребителите пишеха, че тя

олицетворява единството на един бранш.

„Дръжте се, Северен Ню Йорк е с вас“, „Поздрави от Канада“, „Добра работа, хора“, „Покажете им кой е шефът“ – това са малка част от коментарите под публикуваната снимка.

Фермерите в няколко европейски страни настояват лидерите на ЕС да облекчат екологичните изисквания към сектора и да им отпуснат помощи за справяне със загубите от високите цени на горива и суровини. Земеделците искат още ограничаване на вноса на земеделски продукти от Украйна и отмяна на конкретни екологични разпоредби за необработваемите земи. Протестите на фермерите не се ограничават до територията на Франция и Белгия, където са европейските институции. В събота над 500 тежкотоварни машини блокираха пътя към международното летище във Франкфурт.

Актуално