AI препоръчва как да прекарате романтичен Св. Валентин

Снимка: Pixabay

AI препоръчва как да прекарате романтичен Св. Валентин

Снимка: Pixabay
Сподели

Макар че генеративният изкуствен интелект е проектиран така, че непрекъснато да става по-интелигентен, романтиката не е нещо, за което има определен курс на обучение, пише Fastcompany.com. С наближаването на Св. Валентин разглеждаме какво са установили чатботовете за този празник. Оказа се, че обичат любовта! Отговорите им често съдържат 1000 и повече думи.

Романтична вечеря

И трите чатбота имат някои добри предложения за вечеря. Те печелят бонус точки и за това, че напомнят на потребителя да създаде

настроение с меко осветление и музика,

както и с картичка. Що се отнася до менюто, ChatGPT предлага да се започне с кремообразна супа от домати с босилек или карпачо от цвекло с козе сирене и салата от рукола. То може да бъде последвано от филе миньон с билкова коричка и редукция от червено вино и разтопена шоколадова торта за десерт.

Copilot на Microsoft предлага спагети, опашка от омар с чесново масло, а за десерт – шоколадово фондю. В същото време Gemini на Google предлага девет различни предложения, вариращи от говеждо Уелингтън  до печени ньоки от тиква с масло.

Подаръци за празника

Много хора решават да направят голям подарък за Св. Валентин, което може да доведе до значителни разходи. Чатботовете имат няколко предложения за по-евтини начини да споделите времето си с любимия човек. ChatGPT и Copilot предлагат

дейности като пикник и приготвяне на домашно ястие заедно,

както и подаръци „Направи си сам“ и филмови вечери у дома.

Gemini дава най-изчерпателния отговор с 16 различни предложения. Те варират от пресъздаване на първата ви среща до обиколка на музеи и домашни масажи.

Не всеки умее да борави с думи дори когато чувствата са искрени. Ако чатботовете могат да пишат мотивационни писма и есета, не  могат да запълнят празните места в картичката за Св. Валентин?

Технически, да. И трите чатбота предлагат някои насоки, предаде БТВ.

„Твоята любов е мелодията, която свири в сърцето ми, лунната светлина, която ме води през най-тъмните нощи. С теб всеки ден е като Св. Валентин“, предлага Copilot.

Gemini предлага да си припомните споделени спомени или скорошен жест на любимия, който сте оценили, а Copilot съветва да включите вътрешна шега в изразяването на любовта си.

Актуално

Избрано за вас