България – Disney вселена? AI създаде наши анимационни герои

Снимка: Mihail Nikoloff/ Instagram

България – Disney вселена? AI създаде наши анимационни герои

Снимка: Mihail Nikoloff/ Instagram
Сподели

Ако има филмово студио, което доминира в света на анимациите през последния век, това определено е „Дисни“. Именно от персонажите на техните анимации е почерпил вдъхновение Михаил Николов. Той показа как биха изглеждали персонажите, ако бъде направен филм за България.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mihail Nikoloff (@mihail_nikoloff)

На изображенията, които бързо станаха хит в социалните мрежи, виждаме герои в традиционни български носии и интересни моменти от бита у нас, пише edna.bg. Сред тях са замесването на хляб и розоберът.

След публикуването си в мрежата

някои от снимките предизвикаха сериозен дебат.

Те изобразяваха религиозни храмове, Част от онлайн потребителите се възмутиха, че на снимките са изобразени не църкви, а джамии с минарета. Те побързаха да подчертаят, че официалната религия у нас е християнството а не мюсюлманството.

Въпреки различните мнения едно е сигурно –дори да не разчитаме на изкуствения интелект,

в България има много талантливи аниматори.

И би било невероятно да имаме възможност да видим някой ден на голям екран една красива българска анимационна история, с която да се гордеем.

Потвърждават го и част от коментарите в мрежата.

„За миг си го представих. Видях снимките при един приятел, а отгоре беше написал „крайно време беше“, но като видях думите „колко би било хубаво“ се разочаровах, че е само идея. Би било чудесно да гледам такъв филм“, гласи един от тях,

Актуално

Избрано за вас