ChatGPT вече има над 200 млн. активни потребители седмично

Снимка: Getty Images

ChatGPT вече има над 200 млн. активни потребители седмично

Снимка: Getty Images
Сподели

Стартъпът за изкуствен интелект OpenAI заяви, че чатботът му ChatGPT вече има над 200 млн. активни потребители седмично. Това е двойно повече от броя, който имаше миналата есен, предава Ройтерс. През ноември главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман заяви, че пуснатата през 2022 г. технология, която може да генерира подобни на човешки отговори, базирани на заявки на потребителите, е

достигнала рекорден  брой потребители.

Компанията изтъкна, че 92% от компаниите от „Fortune 500“ използват нейни продукти. Потреблението на нейния Application Programming Interface (API) също се е удвоило от пускането на ChatGPT-4o mini през юли, пише Investor.bg.

Снимка: Getty Images

GPT-4o mini е по-евтин малък модел с изкуствен интелект. Той цели да направи технологията по-достъпна и по-енергийно ефективна, позволявайки на стартъпа да таргетира по-голям брой клиенти. ChatGPT изстреля нагоре неговата популярност и предизвика огромен ръст в оценката на базираната в Сан Франциско компания.

Отделно стартъпите за изкуствен интелект OpenAI и Anthropic сключиха сделки с американското правителство за проучване, тестване и оценка на техните модели. Това обявиха от Института за сигурност на изкуствения интелект.

Междувременно в медии се появи информация, че Apple и Nvidia водят преговори за инвестиции в OpenAI. Те ще бъдат част от нов кръг на финансиране, който може да оцени разработчика на чатбота на над 100 млрд. долара.  Microsoft също се очаква да се включи.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас