Instagram ще ни задължи да гледаме реклами?

Снимка: Pixabay

Instagram ще ни задължи да гледаме реклами?

Снимка: Pixabay
Сподели

Instagram тества нова функция за „рекламни паузи“, които принуждават потребителите да спрат и да изчакат реклама за определен период от време, преди да могат да продължат да скролват.

Няколко потребители на X и Reddit съобщиха, че са видели тази функция, а говорител на Meta потвърди пред технологичното издание „The Verge“, че подобна опция в действителност се тества. Той посочва, че Instagram ще даде допълнителна информация, ако тестовете доведат до някакви официални промени в платформата.

Начинът, по който „рекламните паузи“ работят, наподобява този в други платформи. На екрана на потребителя се появява видео реклама, която не може да се превърти.

Не е ясно колко хора виждат тази тестова функция и дали се отнася за всички потребители.

„Непрекъснато тестваме формати, които предлагат добавена стойност за нашите рекламодатели“, се казва в позиция на Instagram.

В социалните мрежи много потребители реагираха с недоволство на рекламния формат, предаде „Булевард България“. Мнозина посочват, че рекламите вече заемат голяма част от съдържанието в платформата.

Освен в Instagram,YouTube също показва реклами, които не могат да се прескачат, преди и по време на видеоклипове си. Миналата година компанията дори разшири обхвата на 30-секундните реклами, които не могат да бъдат прескачани, в приложението си за телевизия. Подобен ход обмисля да предприеме и TikTok.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас