Инвитро процедура създава ново поколение от меломани

Снимка: Rolling Stone

Инвитро процедура създава ново поколение от меломани

Снимка: Rolling Stone
Сподели

Фестивалът „Way Out West“ в Швеция предприема уникален подход и визия за бъдещето. Организаторите създават  сцена специално за сперматозоиди и яйцеклетки, предназначени за оплождане инвитро, пише Rooling Stone.

Дизайнерът Лав Хултен обяви проекта „Future Fan Stage“, като разкри, че ще пускат записи на живо от тазгодишния „Way Out West“ за бебетата, които очакват в клиниката Eliva IFV в Стокхолм.

Както отбелязват от фестивала, „последните проучвания показват, че музиката подобрява процента на оплождане по време на инвитро“. Като се има предвид това, каква по-добра музика за озвучаване на процеса от фестивалната програма, която включва европейски изпълнители като Fred Again, Andre 3000, Jessie Ware, the National, the Smile, Pulp, PJ Harvey и много други.

„Новите поколения фенове са жизненоважни, за да поддържат живи и успешни, както изпълнителите, така и музикалните фестивали. Тази година добавихме допълнителна сцена, за да помогнем за създаването на

бъдещи ценители на великата музика,

като „инжектираме“ живи записи на хедлайнерските изпълнители в тяхната ДНК на възможно най-ранен етап – преди още да се развият като фетуси“.

Хултен добави в изявление: „Когато за първи път се обърнаха към мен с проекта, знаех, че съм готов. На теория сцената на бъдещия фен вече беше невероятна концепция и имаше много интересни аспекти на дизайна. Комбинирането на елементи от лабораторния свят с визуализациите на музикалната сцена беше предизвикателство и забавление“, казва дизайнерът.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас