Кратките клипчета в You Tube вече с продължителност до 3 минути

Снимка: Shutterstock

Кратките клипчета в You Tube вече с продължителност до 3 минути

Снимка: Shutterstock
Сподели

Кратките клипове в YouTube ще получат по-дълго време за възпроизвеждане. Подобният на TikTok формат на видео платформата ще направи  максималната дължина на видеоклиповете от 60 секунди на 3 минути., пише Variety.

От 15 октомври създателите ще могат да се възползват от услугата.
Снимка: YouTube

„Промяната ще направи „разказването на истории в Shorts по-завладяващо“, пише Тод Шърман, директор на продуктовия мениджмънт за YouTube Shorts, в публикация в блога. „Това беше най-желаната функция от създателите.  Развълнувани да  дадем повече свобода на действие, за да разкажете историята си.“

Струва си да се отбележи, че TikTok вече е минал по този път. През 2021 г. платформата увеличи максималната дължина на видеоклиповете от 60 секунди на 3 минути. Видеоклиповете, записани в приложението, могат да бъдат с дължина до 10 минути, а тези, качени в приложението-  до 60 минути. Този  ход на TikTok  е крачка да се конкурира с YouTube в областта на по-дългото съдържание.

Максималната продължителност  за YouTube Shorts се отнася за видеоклипове, които са с квадратно или вертикално съотношение на формата; клиповете, качени преди 15 октомври, няма да бъдат включени. Според Шърман ще работят за подобряване на препоръките за по-дълги късометражни филми „през следващите месеци“.

Снимка: You tube

Скоро се  направиха и актуализации на плейъра, за да „рационализира външния му вид, позволявайки на съдържанието на създателите да заеме централно място, а на зрителите да се съсредоточат върху съдържанието, което обичат“, пише Шърман в публикацията.

На мобилните устройства има нова страница за тенденциите в Shorts. Там всеки  може да открие какво е популярно в неговата стратна. А скоро потребителите на YouTube Shorts ще могат да получат предварителен преглед на това, което хората казват в коментарите.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас