Мария Илиева е лице на олимпиада по изкуствен интелект

Снимка: визия – организатори

Мария Илиева е лице на олимпиада по изкуствен интелект

Снимка: визия – организатори
Сподели

Мария Илиева е лице на олимпиада по изкуствен интелект (IOAI). Най-добрите ученици в сферата на новите технологии ще се срещнат в Бургас от 9 до 14 август, съобщават организаторите, цитирани от БТА.

Олимпиадата е създадена от петима българи и привлича близо 200 ученици от почти 40 държави. В организацията и съставянето на задачите се включват международни учени от водещи университети. Google е генерален спонсор.

Всеки ден излизат нови технологии и нов софтуер. Те променят начина, по който живеем, а за артистите – и начина, по който творим. Но това е реалността. Живеем в XXI век и светът около нас, нашият свят е такъв. Не можем да го променим, нито е редно да заставаме срещу тези промени, срещу прогреса. Трябва да научим тези нови технологии, да разберем как се работи с тях и как те могат да ни бъдат полезни, защото те вече са част от нашето ежедневие“, казва Мария Илиева.

Според нея изкуственият интелект не може да измести човека

 „Това са само инструменти, които дават на творците още повече свобода. Какво значение има какъв точно софтуер се използва? Творецът си е творец, неговото произведение си остава негово. Вече няколко години ABBA имат представления с техни виртуални образи, които събират милиони посетители“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас