AI вдъхна живот на Мерилин Монро, разговаряме с нея

Снимка: MILTON GREENE

AI вдъхна живот на Мерилин Монро, разговаряме с нея

Снимка: MILTON GREENE
Сподели

Фен сте на Мерилин Монро и искате да разговаряте с нейна много реалистична версия? Това вече е възможно. Повече от 60 години след смъртта си дигиталната актриса, създадена с помощта на изкуствен интелект, ще дебютира на технологичната конференция South by Southwest в Остин, Тексас.

Появявайки се на компютърен екран в скромен черен пуловер и с познатата руса прическа, дигиталната двойничка на емблематичната актриса ще разговаря с познатия си задъхан глас.

Тя може да изразява емоции.

Усмихва се в отговор на комплимент.

По време на скорошен тест цифровата Мерилин говори за любимата си филмова роля на Шугар в комедията от 1959 г. „Някои го харесват горещо“. Прави паузи и поглежда надолу в размисъл, преди да даде отговорите си.

Тя каза, че намира сексапилния и същевременно уязвим персонаж за „предизвикателна роля, но и възнаграждаваща“. Тя

препоръча и други комедии

като „Джентълмените предпочитат блондинки“. 

Дигиталната Мерилин е създадена от Soul Machines – фирма за изкуствен интелект, специализирана в създаването на реалистични дигитални хора. Партнира си с Authentic Brands Group. Маркетинговата фирма притежава портфолио от марки, включително правата за подобие на Монро, както и на други мъртви знаменитости.

„Всеки път,
когато разговарям с Мерилин, това е специално усещане“,
казва Грег Крос, главен изпълнителен директор и съосновател на Soul Machines, предаде БТВ.
Soul Machines ще представи дигиталната Мерилин на събитие, организирано от The Information, на което присъстващите ще имат възможност да общуват с героинята. Крос заяви, че се надява демонстрацията да предизвика разговори за използването на героя като посланик на марката.

Актуално

Избрано за вас