Не търсете това в Google

Снимка: Pixabay

Не търсете това в Google

Снимка: Pixabay
Сподели

Вероятно ще се съгласите, че много от нас търсят отговор на въпросите, с които се сблъскват ежедневно, в Google. Макар търсачката да е изключително полезна в преобладаващата част от времето, то има ситуации, в които по-добре да не използваме. Така например никога не трябва да търсим определени думи в нея, тъй като резултатите могат да бъдат ужасяващи. Кои са те разкрива доклад на It’s Gone Viral.

Ларви

Първата дума, която силно препоръчваме да не използвате в Google, е Larvae. Съществителното, което според Оксфордския речник е „активната незряла форма на насекомо“, звучи като невинно търсене. Рисковият фактор при търсенето ѝ е, че можете да се натъкнете на състояние със същото име, съобщи БТВ.

Според WebMD: „Ларвите в устата са паразити, които се излюпват и живеят в устната кухина на хора и животни гостоприемници. Тези вредители могат да причинят опасна инфекция, известна като орална миаза“.

Крокодил

Тази дума има различни значения на други езици. Това, обсъждано в доклада It’s Gone Viral, се отнася до опиоидното лекарство дезоморфин.

Доклад на списание Time от 2013 г. го нарече „Най-смъртоносният наркотик в света“. Всичко започва, когато лекари в Русия откриха „странни рани“ по кожата на наркозависими. По-късно беше открито, че те са инжектирали нов наркотик, известен като „Крокодил“, нещо, което по-късно беше наречено „наркотик за зомбита, който яде плът“.

Фурние

Фурние (Fournier) може да се отнася до „остра некротична инфекция“ на гениталната област, според Националната организация за редки заболявания (NORD).

WebMD предупреждава: „Гангрената на Фурние се влошава бързо и може да ви убие, така че винаги е опасна.“

Арлекинова ихтиоза

Healthline го описва като „рядко състояние, засягащо кожата“, което е „вид ихтиоза, която се отнася до група от заболявания, които причиняват постоянно суха, люспеста кожа по цялото тяло“.

Уебсайтът посочва, че кожата на новородено със заболяването е „покрита с дебели плочи с форма на диамант, които наподобяват рибени люспи“. Бебетата със заболяването трябва да бъдат лекувани незабавно.

Актуално

Избрано за вас