Новият iPhone 16 ще надмине ли очакванията ни?

Снимка: Pixabay

Новият iPhone 16 ще надмине ли очакванията ни?

Снимка: Pixabay
Сподели

Apple е готова да обяви най-новия си iPhone през септември, а вътрешни за индустрията лица пускат предположения за ъпгрейда.

Остават три месеца до официалната премиера на новия модел, а компанията представи Apple Intelligence този юни. Навлизането на компанията в надпреварата за изкуствен интелект – вероятно ще бъде в центъра на премиерата в сравнение с всички големи хардуерни промени. Това съобщи bTV Бизнес екип.

Според Bloomberg, Apple Intelligence отначало ще бъде безплатен, но че може да се появят абонаментни опции за тези, които искат повече възможности за изкуствен интелект на своето устройство. Собствениците на смартфони ще трябва да преминат към iPhone 15 Pro или по-късен модел, ако искат да използват Apple Intelligence.

Една от другите корекции ще бъде във виртуалния асистент Siri, който трябва да стане още по-интелигентен с iOS 18 благодарение на Apple Intelligence и партньорството на компанията с OpenAI, заяви Apple на своята Световна конференция за разработчици през юни.

Минг-Чи Куо, тайвански анализатор, известен със своите прогнози за Apple, заяви през май, че батерията на iPhone 16 Pro Max

ще се различава от тази на предишните модели.

В публикация в блога си Куо заяви, че енергийната плътност на клетките на батерията ще се увеличи в устройството. Това предполага, че то

или ще има по-дълъг живот на батерията, или самата батерия ще бъде по-малка.

Подобни промени вероятно ще повишат температурата на батерията, казва Куо, но Apple може да се справи с това с корпус на батерията от неръждаема стомана. Това би било първото за компанията.

Усъвършенстването на батерията на iPhone 16 би помогнало на Apple да се съобрази и с разпоредбите на Европейския съюз. Те изискват всички смартфони да имат сменяеми батерии до 2027 г., тъй като тя ще се изважда по-лесно.

Корпус от неръждаема стомана би позволил на Apple да увеличи плътността на клетките на батерията с 5-10%, като същевременно спазва изискванията за безопасност, постигайки две цели едновременно“, обясни Куо в публикация в X.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас