Подготвя се първият в света конкурс за красота за изкуствен интелект

freepik.com

Подготвя се първият в света конкурс за красота за изкуствен интелект

freepik.com
Сподели

Платформа за социални медии вече стартира първия в света конкурс за красота за изкуствен интелект. Това пише британското издание Miror. В него ще има

изцяло фалшиви модели.

Те ще се състезават за шанс да спечелят общ награден фонд на стойност £16 000 ($20 000).

Футуристичните награди Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs) ще премерят компютърно генерирани фигури, оценявани по тяхната красота, технически характеристики и влияние в социалните медии по време. Онлайн събитието ще се проведе   следващия месец.

Създателите твърдят, че церемонията може да бъде

„Оскарите в света на технологиите“

във време, когато 10 000 AI модела превземат социалните медии.

„С помощта на нашата платформа има експоненциален ръст на създателите на AI, които навлизат в пространството, увеличават своите фен бази и осигуряват приходи от съдържание“, каза Уил Монандж, съосновател на партньорът на състезанието.

В момента Fanvue е водещата социална медийна платформа за създатели на съдържание, генерирано от изкуствен интелект, като тази икономика се очаква да надхвърли границата от 1 милиард долара през 2024 г.

Победителят в Miss AI ще получи £4000 ($5000) в брой в допълнение към сума от £2000 ($3000). Подгласникът ще вземе £1600 ($2000) и достъп до изключителен курс за създатели, докато носителят на третото място ще получи £400 ($500).

Актуално

Избрано за вас