Потребители на Spotify се сблъскаха с проблеми с услугата през уикенда

Снимка: Antony Jones/Getty Images

Потребители на Spotify се сблъскаха с проблеми с услугата през уикенда

Снимка: Antony Jones/Getty Images
Сподели

В неделя следобяд (30.09) музикалната платформа Spotify имаше проблеми с достъпа до услугата за стрийминг, като хиляди потребители съобщаваха за техническия проблеми.

Докладите за грешки  започнали да се увеличават около 17:45 българско време на 29 септември.  Според услугата за мониторинг на времето за работа Downdetector броят на оплакванията достига повече от 15 000 по-късно вечерта. В приложението за настолни компютри на Spotify някои потребители бяха посрещнати със съобщение за грешка „Нещо се обърка“. Опитите за възпроизвеждане на песни и албуми били неуспешни. Приложенията за смартфони на стриймъра също не реагирали при много от потребителите. Акаунтът за обслужване на клиенти на Spotify Cares в X публикува  следното съобщение:

„Знаем за някои проблеми в момента с приложението и ги проверяваме!“.

Те предложиха също приложението да се преинсталира. Екипът по поддръжката също така препоръча на потребителите да опитат да излязат от системата, да рестартират устройството си и да влязат отново.

Spotify, както и всяка друга услуга, е имала периодични прекъсвания в миналото. През март 2022 г. например потребителите се сблъскаха с проблеми при влизане в системата с техните парола и потребителско име. Тези проблеми бяха разрешени след около час и половина.

Към края на юни Spotify съобщава за 626 млн. общи месечни активни потребители. Това е последователно увеличение с 11 млн. потребители. Това включва и 246 млн. абонати на Premium (добавени 7 млн. през второто тримесечие). Компанията отчете рекордна тримесечна нетна печалба от 274 млн. евро при приходи от 3,81 млрд. евро, което е с 20% повече на годишна база.

Акаунтът на Spotify в X публикува в 20:36 ч. българско време следното съобщение: „Сега всичко изглежда много по-добре! Ако все още имате нужда от помощ, подайте сигнал на @SpotifyCares.“

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас