Samsung пуска навиващ се телефон догодина?

Снимка: medium.com

Samsung пуска навиващ се телефон догодина?

Снимка: medium.com
Сподели

Samsung повече от всяка друга компания наложи сгъваемите телефони в мейнстрийма. Най-новите модели – Galaxy Z Fold 6 и Galaxy Z Flip 6 са сред най-добрите и най-изпипаните сгъваеми телефони досега. Следващата година компанията може да промени фокуса си към нов тип смартфон – такъв, който се навива на руло.

Според южнокорейския сайт The Elec Samsung работи върху телефон с 12,4-инчов подвижен екран. По думите им той може да бъде пуснат на пазара през втората половина на 2025 г., пише TechRadar.

Ще получим ли наистина навиващ се телефон с размер на таблет от Samsung следващата година? Със сигурност е възможно, предаде БТВ.

Технологията за това така или иначе вече съществува. Подобни концептуални телефони са се появявали и в миналото. Поради тази причина се оказва, че тя са следващата логична стъпка след сгъваемите телефони.

Huawei наскоро пусна тройно сгъваем телефон – дизайн, който Samsung все още не предлага. Тъй като тя не беше първата компания, която представи този дизайн, се твърди, че има голям шанс тя да побърза да излезе на пазара с навиващ се телефон. Смята се, че той ще разполага с още по-голям екран.

Ако такова устройство все пак бъде пуснато на пазара, то вероятно ще направи дебюта си заедно със Samsung Galaxy Z Fold 7, който все още очакваме компанията да пусне. Спряганият момент за излизането му на пазара е месец юли. За момента обаче продуктът е „забулен“ предимно със спекулативни теории.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас