Twitter.com е мъртъв, да живее X.com

Снимка: Twitter

Twitter.com е мъртъв, да живее X.com

Снимка: Twitter
Сподели

Илон Мъск направи още една важна стъпка в усилията си, както се казва, „да направи събирането“, като

официално промени URL адреса на Twitter.com на X.com.

Не се притеснявайте обаче, все още можете да напишете Twitter.com в браузъра си като нормален човек и това ще ви отведе на същия сайт. Това пише The Rolling Stone.

Мъск обяви този ход в Twitter (известен още като X), като написа „Всички основни системи вече са на http://X.com“. Постът беше придружен от графика, която изглежда така, сякаш бихте могли да я направите с Microsoft WordArt през 2004 г., предаде изданието.

Снимка: Reuters

Друго съобщение уведомява потребителите: „Добре дошли в x.com! Уведомяваме ви, че променяме нашия URL адрес, но вашите настройки за поверителност и защита на данните остават същите.“

Мъск официално стартира ребрандирането на Twitter, което никой не искаше, миналото лято. Загатваше го обаче откакто купи платформата за социални медии през октомври 2022 г. за 44 милиарда долара.

Мъск отдавна е обсебен от брандирането, базирано на буквата „Х“:

Стартъпът му преди PayPal също използваше X.com, ракетостроителната му компания е SpaceX и дори кръсти едно от децата си с Гримс: X Æ A-12.

Снимка: Getty Images

Всъщност Мъск е толкова развълнуван от превръщането на Twitter в X, че миналото лято поръча да се изгради

голяма Х-образна структура на върха на централата на компанията,

която през нощта се превръщаше в нелепо ярка стробоскопична светлина. Градът принуди компанията да я свали, след като, без да е изненадващо, бяха подадени множество жалби.

Макар че промяната на URL адреса може да изглежда като сигнал за края на една епоха за Twitter, в действителност Мъск вероятно все още е изправен пред дълга, трудна и вероятно безплодна битка да накара всички да забравят, че някога е имало Twitter.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас