Ана Пападопулу и Юлиан Вергов представят нов роман по сериала „Отдел „Издирване“

Снимка: Нова телевизия

Ана Пападопулу и Юлиан Вергов представят нов роман по сериала „Отдел „Издирване“

Снимка: Нова телевизия
Сподели

Майсторски замислена, динамична и завладяваща история ще представи новият криминален психологически роман „Минало несвършено“, създаден по култовия сериал „Отдел „Издирване“. Сюжетът разширява света на героите от екрана и позволява на читателя да надникне в най-съкровените им мисли

Премиерата на книгата ще се състои на 21 март от 19:00 ч. на сцената на Derida Dance Center, със

специалното участие на актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

На събитиетоще присъстват и авторите на книгата – Александър Чобанов и Владимир Полеганов.

„Ченгетата, които винаги сляпо следват буквата на закона, рядко са онези, които после пишат историята“. Така започва „Минало несвършено“. Романът за „Отдел „Издирване“ е дело на двамата утвърдени писатели и сценаристи с впечатляващ творчески път, Александър Чобанов и Владимир Полеганов. А художник на корицата е Стефан Касъров.

Снимка: Издателство „Колибри“

Читателят узнава, че в есенна София е извършено мистериозно убийство. То, изглежда, е дело на психопат, а почеркът е бегло познат. Инспектор Камен Петков и колегите му от отдел „Издирване“ към МВР веднага се залавят с разплитането на случая. Но вместо да стигнат до истината, отварят вратата към лабиринт, в който миналото е по-живо от настоящето, а приятелите са по-опасни от враговете. А в най-дълбоките сенки на лабиринта

някой без лице дърпа конците на полицаи и престъпници,

на виновни и невинни, на живи и мъртви…

Александър Чобанов е писател и сценарист. Автор е на сборниците с разкази „Колекция 18“, спечелил Голямата награда „Южна пролет“, и „Летен следобед“. Негови са и романите „Хлапета“, „Неотминало“, „Дъждът оставя следи“. Сценарист е на някои от най-разпознаваемите български сериали: „Под прикритие“, „Дяволското гърло“, „Отдел „Издирване“, „Съни Бийч“ и др.

Владимир Полеганов  завършва клинична психология и творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски”. Разказът му „Кладенецът“ печели втора награда на Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. През 2015 г. „Птиците” е включен в антологията “Best European Fiction” на издателство Dalkey Archive Press. Автор е на сборника с разкази „Деконструкцията на Томас С.“ и на романа „Другият сън“, удостоен с Голямата награда на книжарници „Хеликон“ за българска проза.

Актуално

Избрано за вас