Банкси отправя послания с нов графит в Лондон

Снимка: The Standard

Банкси отправя послания с нов графит в Лондон

Снимка: The Standard
Сподели

Нов графит на световноизвестния загадъчен артист Банкси се появи в Лондон.

Творбата, появила се в нощта срещу 17 март на стената на жилищна сграда недалеч от парк Финсбъри в северен Лондон, принадлежи на Банкси. Това потвърди самият той в социалните мрежи. Зад окастрено дърво върху сградата е нарисувана зелена корона. До нея има човек, който държи шланг за пръскане на течност под налягане.

Още преди самият Банкси да публикува творбата в профила си в Инстаграм, наблюдателите заподозряха неговата намеса. Джеймс Пийк, създател на сериала на Би Би Си „Историята на Банкси“, заяви преди признанието, че с голяма увереност
новият графит може да се припише на станалия легендарен уличен художник.

„Но няма как да сме уверени, докато той сам не признае авторството си и не публикува творбата в сайта си“, уточнява Пийк пред Би Би Си.

Новият графит на Банкси; Снимка: The Standard

Според Пийк, за нанасяне на боя върху стената вероятно е използван шланг или пожарогасител, за което подсказва и нарисуваната фигура. Цветът на боята съвпада с цвета, който община Излингтън използва за уличните знаци, което според

изследователя на Банкси е поредното доказателство за

вниманието, което художникът обръща на детайлите.

„Вече е пролет и дървото трябва да се разлиства, но вероятно Банкси е минал наблизо с колелото си и е видял колко тъжно и нелепо стои окастреният ствол“, допълва Пийк.

Графитът се превърна в атракция. Хората снимат творбата или си правят селфи с нея, публикувайки снимки в социалните мрежи. Много от тях смятат, че зелената стена е послание, свързано с околната среда в Деня на свети Патрик – иманно 17 март.

Банкси се появи тази нощ и сега наемът ми ще скочи до небесата“, оплаква се един от тях пред Би Би Си.

Актуално

Избрано за вас