Благотворителен концерт събира артисти в подкрепа на „децата на герои“

Снимка: Фондация #ЗаДоброто

Благотворителен концерт събира артисти в подкрепа на „децата на герои“

Снимка: Фондация #ЗаДоброто
Сподели

Български артисти се обединяват в благотворителен концерт в подкрепа на фонда „За децата на герои“. На 21 декември, на софийска сцена излизат Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Ерсин Мустафов от Jeremy?, Александър Славчев, Маги Алексиева-Mey, Младен Димитров-Mr. Moon, съобщават организаторите.

От три години

фондът подпомага 25 деца на медици и учители, починали от ковид

в първите вълни на пандемията. Децата получават стипендии по 500 лв. месечно – 6000 лв. годишно. Целта е да се подпомага финансово тяхното образование и развитие, докато навършат пълнолетие. За целия период на съществуване на кампанията са изплатени 816 стипендии на обща стойност 408 000 лева, изцяло от дарения.

Събитието е под името „Концерт с кауза #За доброто“.

Всички артисти участват благотворително,

а домакините от One more park bar предоставят безвъзмездно клуба, като пълната стойност на билетите отива за фонда.

Благодарение на първото издание на концерта през 2022 г., в рамките на по-малко от 2 месеца фондът успява да събере сумата от 120 000 лв, необходима за стипендиите на 20 деца. „Тази година ситуацията е идентична“, пишат организаторите,

„Имаме общо 25 деца във фонда и оставащи 110 000 лв,

които да осигурим, за да можем да продължаваме да помагаме.“

Малко над 50 000 лв. са събрани до момента за 2024 година. Тази сума е недостатъчна, за да се осигури съществуването на фонда, уточняват от „За децата на герои“. Крайната сума, която трябва да бъде събрана, възлиза на 150 000 лв.

Всички средства от закупените билети за концерта отиват за Фонд #задецатанаГерои. Билети могат да бъдат купени от мрежите на Eventim. Повече информация за събитието и начините, по които може да подпомогнете кампанията, ще намерите във Фейсбук страницата на фонда.

Актуално

Избрано за вас