Киану Рийвс издава роман, базиран на комикса си

Снимка: FRAZER HARRISON, GETTY IMAGES/ COURTSEY OF BOOM!

Киану Рийвс издава роман, базиран на комикса си

Снимка: FRAZER HARRISON, GETTY IMAGES/ COURTSEY OF BOOM!
Сподели

Канадският актьор Киану Рийвс ще публикува първия си роман тази година. Toй е създаден в сътрудничество с британската писателка Чайна Миевил.

Съвместният им роман е озаглавен „The Book of Elsewhere” и се развива в света на създадената от Рийвс поредица комикси BRZRKR. Тя е публикувана за първи път през 2021 г. Комиксите проследяват живота на безсмъртен воин, който се отправя на хилядолетно пътешествие.

Романът се очаква да бъде

публикуван на 23 юли

от издателство Penguin. Рийвс, който е най-известен с ролите си във франчайзите „Матрицата“ и „Джон Уик“, заяви, че е било „изключително“ да работи с Миевил.

„Чайна направи точно това, на което се надявах”, категоричен бе той.

Сред романите на Миевил са „Градът и градът“, „Embassytown“ и „Perdido Street Station“. Тя е единственият писател, който е печелил три пъти наградата „Артър Кларк“ за научна фантастика.

Понякога най-великите игри са тези, които играеш с чужди играчки“, казва Миевил за сътрудничеството.

При излизането си BRZRKR, създаден заедно с писателя Мат Киндт и художника Рон Гарни, се превърна в

най-продаваната оригинална комикс поредица,

дебютирала от повече от 25 години. Комиксът ще бъде адаптиран в игрален филм на Netflix с участието на Рийвс и аниме сериал.

„Киану и Чайна са мечтаното писателско партньорство“, заяви Бен Бруси, директор на издателството Del Rey, което издава романа в Обединеното кралство. „И двамата са майстори разказвачи, които от десетилетия вълнуват, изненадват и печелят сърцата и умовете на публиката и читателите”, категоричен бе той.

Актуално

Избрано за вас