Леа Коен предлага среща с автограф

Снимка: БНР

Леа Коен предлага среща с автограф

Снимка: БНР
Сподели
Писател, музиколог, културен деец, дипломат и политик, Леа Коен е една от най-популярните български писателки. Ако сте изкушени от творчеството ѝ, можете да се срещнете с нея идната сряда /13.03./ от 18:00 ч. в Книжен център „Гринуич“, бул. Витоша 37.

Коен е автор на редица

художествени книги и документални изследвания.

Част от тях са преведени на немски, английски, испански, гръцки, румънски език и други. Влиятелният испански всекидневник „El Pais“ я определя като „най-значителната българска авторка“, а германският вестник „DieWelt“ я сравнява с нобелистката Херта Мюлер.

Една от последните си книги авторката издава по повод
80-ата годишнина от спасяването на българските евреи.
Книгата е документално изследване на име „Спасение, гонения и холокост в Царска България (1940-1944)“. В нея Коен представя историята на страната ни от 30-те и 40-те години на миналия век през съдбата на евреите индустриалци. Трудът е резултат от близо 20-годишни проучвания.
Снимка: Фейсбук
Леа е и редактор в музикално списание,
преподавател във Висшия музикален институт в Пловдив, изпълнителен директор на МФ „Софийски музикални седмици“, както и автор на няколко книги за музика и редица статии и предавания в тази сфера. През 90-те навлиза едновременно в политиката и литературата. Тогава започват да излизат нейни романи, сред които „Кратката вечност на Алма М.“, „Флориада“, „Консорциум „Alternus“, „Кандидат-президента“, „Преследвачът на звуци“.

„Пиша и публикувам от най-ранна младост. Все едно да ме попитате кога за пръв път съм осъзнала, че ми харесва любовта“ споделя писателката за любовта си към литературата.

Срещата с автограф с Леа Коен ще се състои на 13 март (сряда). Ще включва и дискусия върху цялостното творчество на авторката, ще имате възможност да се запознаете с нея лично и да зададете своите въпроси.

Актуално

Избрано за вас