Пътуваме до Древен Рим и времето на Шекспир с новия роман на Ина Ясипова

Снимка: издателство „Сиела“

Пътуваме до Древен Рим и времето на Шекспир с новия роман на Ина Ясипова

Снимка: издателство „Сиела“
Сподели

Истории от Древен Рим и Англия по времето на Шекспир описва Ина Ясипова в новия си роман „Смирена“, съобщават издателите отСиела“.

Книгата е продължение на романите „Жива“ и „Посветена“.

Именно в дебютната си творба писателката ни поведе на завладяващо дирене на мистично познание. А в „Посветена“ седем учители ни разкриха тайните на предците ни.

Ред е на „Смирена“, в която

ще научите част от предисторията на героинята ѝ Яна

и нейното предопределение…

Възможно ли е пет изключителни жени от миналото внезапно да влязат в живота на една съвременна млада дама и да го преобърнат? Възможно ли е вълнуващи писма да прескочат столетия и да стигнат по неведом път до своя получател?

Възможно ли е забравените съдби на непознати хора да повлияят на настоящето и да променят възприятията ни за света?

Сюжетът на новата книга на Ясипова разказва за Яна, която

получава писма от миналото, адресирани до нея.

Тя научава историите на пет жени, живели на различни места и по различно време. Разказите датират от 68 г. в Рим, 1607 г. в Стратфорд на Ейвън, 1812 г. в българското село Каланджа, 1916 г. в Санкт Петербург и 1948 г. в Прага.

Романът припомня, че

пътят към истината е дълъг,

но никога не отвежда в задънена улица, пишат издателите по повод „Смирена“. По думите им книгата показва, че единственият начин човек да открие истинското си предопределение на този свят е да отвори съзнанието си и да го последва.

В романа „Смирена“ Ина Ясипова разказва една романтична история, в която сънищата се преплитат с реалността, а животът се превръща в чудо.

Актуално