„Пиер и човеците“ – дебютна книжка, илюстрирана от дете

Снимка: Adviza

„Пиер и човеците“ – дебютна книжка, илюстрирана от дете

Снимка: Adviza
Сподели

Сред многобройните заглавия от Пролетния панаир на книгата в парка пред НДК, една нова детска книжка от съвременен български автор очаква първата си публика.

„Пиер и човеците“ е литературен дебют на Милена Михайлова,

илюстрирана е от десетгодишния Преслав

и е публикувана от издателство „Адвиза“. Това е симпатична семейна история с елементи на фантазно, ирационално, свръхестествено, каквото е умението на домашния любимец на героите, кучето Пиер, да говори. Заедно с човешките си приятели смелото пиренейско планинско куче участва в приключения, има леко напрежение,

но все пак доброто побеждава.
Милена Михайлова; Снимка: Adviza

Мистерии, престъпления, мъничко любов, повече приятелство, гордост, ревност – динамични страници, наподобяващи киноразказ: „Съвременните деца свикнаха с бързо сменящи се кадри, с енергични видеа, с изразено картинно мислене – затова историята навлиза в техния свят по този начин – директно, без много описания, с повече диалог между героите“, обяснява авторката Милена Михайлова.

Тя самата е журналист по образование. През годините е работила в различни медии, предимно електронни. Била е водещ, репортер, редактор, както и сценарист на радио- и телевизионни продукции. Изпълнявала е също и функциите на специалист по връзки с обществеността.

„Пиер и човеците“; Снимка: Adviza

„Книгата е ценност, защото поражда други ценности и то в ранните години.  А ранните години на детството са време и място за посяване на любопитство и интерес към литературата. Детската книжка е първата книга в нашия живот.

Тази среща е съдбовна и е голяма отговорност.

Харесва ми идеята да създавам такива първи текстове. Да устройвам срещи с буквите, думите, изреченията, от които после започва дългият, постоянният, утвърденият, сериозният, но същевременно приятен, красив и много вълнуващ път на човека към четенето“, казва още Милена Михайлова.

В Деня на детето, 1 юни, авторката ще бъде на щанд 30 на Панаира,

за лична среща със своите читатели и техните родители. A те ще могат да се насладят на част от историята за Пиер, от която актрисата Биляна Казакова ще им почете от 14.00 часа на Сцената на културната програма на Панаира.

Актуално

Избрано за вас