„Пиер и човеците“ – дебютна книжка, илюстрирана от дете

Снимка: Adviza

„Пиер и човеците“ – дебютна книжка, илюстрирана от дете

Снимка: Adviza
Сподели

Сред многобройните заглавия от Пролетния панаир на книгата в парка пред НДК, една нова детска книжка от съвременен български автор очаква първата си публика.

„Пиер и човеците“ е литературен дебют на Милена Михайлова,

илюстрирана е от десетгодишния Преслав

и е публикувана от издателство „Адвиза“. Това е симпатична семейна история с елементи на фантазно, ирационално, свръхестествено, каквото е умението на домашния любимец на героите, кучето Пиер, да говори. Заедно с човешките си приятели смелото пиренейско планинско куче участва в приключения, има леко напрежение,

но все пак доброто побеждава.
Милена Михайлова; Снимка: Adviza

Мистерии, престъпления, мъничко любов, повече приятелство, гордост, ревност – динамични страници, наподобяващи киноразказ: „Съвременните деца свикнаха с бързо сменящи се кадри, с енергични видеа, с изразено картинно мислене – затова историята навлиза в техния свят по този начин – директно, без много описания, с повече диалог между героите“, обяснява авторката Милена Михайлова.

Тя самата е журналист по образование. През годините е работила в различни медии, предимно електронни. Била е водещ, репортер, редактор, както и сценарист на радио- и телевизионни продукции. Изпълнявала е също и функциите на специалист по връзки с обществеността.

„Пиер и човеците“; Снимка: Adviza

„Книгата е ценност, защото поражда други ценности и то в ранните години.  А ранните години на детството са време и място за посяване на любопитство и интерес към литературата. Детската книжка е първата книга в нашия живот.

Тази среща е съдбовна и е голяма отговорност.

Харесва ми идеята да създавам такива първи текстове. Да устройвам срещи с буквите, думите, изреченията, от които после започва дългият, постоянният, утвърденият, сериозният, но същевременно приятен, красив и много вълнуващ път на човека към четенето“, казва още Милена Михайлова.

В Деня на детето, 1 юни, авторката ще бъде на щанд 30 на Панаира,

за лична среща със своите читатели и техните родители. A те ще могат да се насладят на част от историята за Пиер, от която актрисата Биляна Казакова ще им почете от 14.00 часа на Сцената на културната програма на Панаира.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас