„Шерлок Холмс и кървавият диамант“ излиза по повод годишнина на автора

Снимка: Издателство „Лист“

„Шерлок Холмс и кървавият диамант“ излиза по повод годишнина на автора

Снимка: Издателство „Лист“
Сподели

Сборникът Шерлок Холмс и кървавият диамант“ излиза по повод 165-ата годишнина от рождението на писателя Артър Конан Дойл. Това съобщават издателите от „Лист“.

Книгата включва 18 разказа и новели,

в които детективът Шерлок Холмс разплита убийства и мистерии заедно с помощника си д-р Уотсън.

Снимка: Издателство „Лист“

Цигулката, евтиният тютюн, старата черна лула, изрезките от вестници… разхвърляната стая на първия етаж на улица „Бейкър“, от която са започнали толкова много забележителни приключения. По стените висят научни таблици, а тезгяхът е прогорен от киселини, заради проби с химически вещества.

Това е убежището на най-великия литературен детектив – Шерлок Холмс,

в което понякога прекарва с дни в леглото, докато обмисля поредния случай или в полулетаргия чака следващия. Негов верен спътник е доктор Уотсън, защото когато разплита загадки, Холмс има нужда от другар, на чието самообладание да разчита.

Произведенията в „Шерлок Холмс и кървавият диамант“ са в превод на Милена Попова, а автор на корицата е Емил Марков.

Снимка: Britannica

Сър Артър Конан Дойл (1859 – 1930) е роден е в Единбург, но родителите му са ирландци. Той е един от най-значимите криминални автори в историята на литературата. Учи в йезуитско училище с много строги правила. Започва да пише сравнително късно, след като на младини учи медицина и ботаника, а по-късно работи като корабен хирург и семеен лекар. Първата книга за Шерлок Холмс „Етюд в червено“ излиза през 1887 г.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас