Съратник на Стивън Хокинг представя у нас биография на големия физик

Снимка: Kafene.bg

Съратник на Стивън Хокинг представя у нас биография на големия физик

Снимка: Kafene.bg
Сподели

Един от най-близките съратници на Стивън Хокинг – Томас Хертог –пристига в България, за да представи написаната от него биография на големия физик „За произхода на времето. Последната теория на Стивън Хокинг“, съобщават от издателство „Сиела“.

Пред софийската публика Хертог, който също е изтъкнат теоретичен физик,

ще разкаже за своето пътешествие с великия учен

до Теорията за Големия взрив и обратно. Хертог пише за това как двамата с Хокинг са достигнали до революционната Теория за времето и Големия взрив, описана в книгата. Хокинг и Хертог откриват едно по-дълбоко ниво на еволюция, в което физическите закони се трансформират и опростяват, докато частиците, силите и дори самото време изчезнат. Това ги довежда до революционна идея: законите на физиката не са запечатани в камък, а се раждат и се развиват съвместно, докато вселената, която управляват, се оформя и променя.

Снимка: Getty Images

„Време е да престанем да се правим на Бог“, казал Хокинг. Наблюдението отвътре е невъзможно, разбрали двамата физици.

Необходим е квантов поглед,

за да може космологията да бъде изградена отново от гледна точка на нов тип наблюдение.

„За произхода на времето. Последната теория на Стивън Хокинг“, в превод на Елена Филипова, запознава читателите на достъпен език и с

всички ключови моменти от историята на съвременната физика и космология –

с еволюцията на науката от Нютон до днешни дни и с невероятните научни постижения и смелите теории. От квантовата механика и теорията за Големия взрив до струнната теория, мултивселената и идеята за Вселената като холограма.

Снимка: Kafene.bg

Срещата с Томас Хертог ще бъде на 11 май от 20:30 часа в зала 42 на София Тех Парк, в рамките на Софийския научен фестивал.

Актуално

Избрано за вас