Търгът на слона Елмър събра хиляди за хоспис

Снимка: elmerblackpool.co.uk

Търгът на слона Елмър събра хиляди за хоспис

Снимка: elmerblackpool.co.uk
Сподели

На търг за благотворителност са събрани хиляди за местен хоспис. Това се случи благодарение на продажба на пъстроцветни слонове, създадени от първият безплатен публичен маршрут.

Произведенията на изкуството от ,,Големия парад на Елмър“ в Блекпул ще дадат 143 550 паунда за детския хоспис ,,Брайън Хаус“ в Бисфам, Северозападна Англия. Повече от 40 слона, вдъхновени от любимия детски герой на писателя Дейвид Маккий, с различни размери бяха предложени на търг в кулата в Блекпул. Това съобщи BBC.

Снимка: Seven Stories

Кейт Томпсън плати 3 000 долара за своето слонче, което, както тя сподели,

,,означава всичко за нея“.

Майката на г-жа Томпсън, Дорин Хейдок, беше обгрижвана от хосписа ,,Тринити“ , който управлява Brian House, преди да почине от рак през 2016 г.

Съпругът ѝ Кевин също получи подкрепа от дома в последните си дни през 2021 г., преди да почине на 50-годишна възраст от чернодробно заболяване.

Г-жа Томпсън е нарекла своята скулптура ,,Елауган“ и казва, че тя олицетворява ,,смеха, усмивките и развлекателната индустрия в Блекпул“.

Снимка: elmerblackpool.co.uk

,,Тринити винаги ще има специално място в сърцето ми,а Брайън Хаус е просто великолепен“, добави г-жа Томпсън в ролята на многодетна майка.

Повече за събитието

Търгът включваше произведения на изкуството от публичния маршрут на Блекпул. Той е организиран в партньорство между Brian House, Wild in Art и Andersen Press, който продължи осем седмици от април до юни.

Най-продаваната творба беше пейката с книги на Елмър, която събра 8 000 паунда. Участниците в търга събраха и допълнителни 10 000 паунда за друга пейка. Тя ще бъде направена за децата в Brian House.

Главният изпълнителен директор на ,,Брайън Хаус“ Дейвид Хюстън заяви, че са ,,щастливи“, че скулптурите са ,,достигнали невероятни цени“. За тях те са оставили ,,трайно наследство от забавлението, което донесохме в Блекпул“.

Окончателната сума за ,,Големия парад на Елмър“ в Блекпул все още не е обявена.

Актуално

Избрано за вас