„Цар Лъв“ и „Хари Потър и прокълнатото дете“ поставят рекорди на Бродуей

Снимка: AP

„Цар Лъв“ и „Хари Потър и прокълнатото дете“ поставят рекорди на Бродуей

Снимка: AP
Сподели

„Цар Лъв“ и „Хари Потър и прокълнатото дете“ поставиха рекорди през празничната седмица с най-високите седмични приходи в историята на Бродуей съответно за мюзикъл и пиеса. Това съобщиха от The Hollywood reporter. През седмицата, приключила на 31 декември, дългогодишният хит

„Цар Лъв“ събра 4,316 млн. долара за девет представления.

С това подобри собствения си рекорд от 4,315 млн. долара от миналата година. Това е най-високата седмична брутна печалба за седмица с девет представления. Въпреки че „Хамилтън“ все още държи най-високата брутна печалба за осемседмичен спектакъл, донесъл 4,04 млн. долара през празничната седмица през 2018 г.

„Хари Потър и прокълнатото дете“, който стартира на Бродуей през 2018 г., донесе 2,72 млн. долара за осем представления, което е над миналогодишния рекорд от 2,67 млн. долара за същия период. Спектакълът беше обявен от Рекордите на Гинес за

най-печелившата немузикална пиеса в историята на Бродуей

с над 330 млн. долара общи продажби и повече от 2,583 млн. продадени билета.

Седмицата между Коледа и Нова година обикновено е тази с най-високи приходи на Бродуей, благодарение на празничните тълпи и продукциите, които повишават цените на билетите, за да отговорят на търсенето.

Средната цена на билетите е 176,88 долара,

което е с 10 долара повече в сравнение с миналия сезон. А най-високите средни цени на билетите са 286 долара за „Цар Лъв“ и 258 долара за „Merrily We Roll Along“, който събра 1,99 млн. долара. Средната цена на билетите за „Хари Потър и прокълнатото дете“ е 211,74 долара.

Снимка: Getty Images

Като цяло приходите от този сезон са намалели с 2,6% спрямо предходния сезон, а посещаемостта е почти без промяна. Въпреки това, много представления достигнаха нови върхови постижения. Сред тях е „Wicked“, което достигна рекордните за продукцията 4 млн. долара за девет представления.

Няколко други мюзикъла също подобриха собствените си касови рекорди, включително „Аладин“, който постави 17-ия си касов рекорд с 2,98 млн. долара за девет представления. Мюзикълът на Майкъл Джексън„MJ“ счупи рекорд за 11-и път с 2,61 млн. долара за девет представления.

Актуално

Избрано за вас