C’est la Magie ще вкарат хеликоптер в зала 1 на НДК

C’est la Magie ще вкарат хеликоптер в зала 1 на НДК

Сподели

Приготовленията за спектакъла C’est la Magie вече са в ход, тъй като е необходима сериозна техническа подготовка. Сред дългия списък с изисквания за продукцията са позициониране на специфично оборудване и механизъм за вкарване на хеликоптер на сцената в зала 1 на НДК, съобщават организаторите на събитието.

За иновативните визуални ефекти на сцената се грижи екип от над 100 души, но едва единици от тях са посветени в механиката на фокусите. Самите трикове знаят единствено магьосниците.

C’est la Magie ще се излъчва на три екрана в залата, а дублажът на български език ще превърне представлението в удоволствие за най-малките и най-възрастните. Организаторите обещават и възможности за среща с илюзионистите, наред с още изненади.

Шоуто ще гостува в България на 4, 5 и 6 октомври. Петима от най-талантливите световни илюзионисти пристигат у нас – Луис де Матос, известен с редица успехи по световните сцени. Казва, че неговата специалност е да предизвиква въображението на зрителите. Феновете му знаят, че той може

за секунди да накара и слон да изчезне от сцената или ферари просто да се изпари

във въздуха. Джеймс Мор грабва журито на Britain’s Got Talent със своята ловкост и ги оставя невярващи на очите си. Епизодът с кастинга му е гледан над 100 милиона пъти в YouТube. Енцо Уейн е наричан „един от най-изобретателните илюзионисти на нашето време“, тъй като без усилие се появява и изчезва за миг на различни места на сцената. Той успява да промени границите на видяното и възможното. Запазената му марка е трик, който е наречен „Телепортираща машина“. Дарси Оук спира дъха на зрителите в последните секунди на таймера, когато успява да се изплъзне от хватката на опасността. Поканен е да демонстрира уменията си на 90-я рожден ден на кралица Елизабет II. Корейският илюзионист Ю Хо-Джин e сред

най-младите надежди на магичното изкуство

и първият победител в Magic Grand Prix от азиатски произход, пише БТА.

C’est la Magie е част от европейското турне на петимата илюзионисти от три континента. След като покорят публиката в Атина и Белград, те ще провокират българските зрители с наелектризираща комбинация от умопомрачителна магия и зашеметяващи трикове. Част от тях ще бъдат представени за първи път пред публика на живо, разказват организаторите. По думите им дори онези, които не вярват в илюзията,

ще станат свидетели на удивителен спектакъл,

в който се преплитат различните стилове и несравним талант на най-популярните световни илюзионисти. На сцената ще има изпълнения на високотехнологични и иновативни трикове, левитация, телепортация и дръзки измъквания.

„Умните“ технологии и изкуственият интелект също намират място в спектакъла. Майсторите на илюзията загатват, че в избран момент именно публиката става основна част от магията.

Последвайте ни в:

Актуално