AI трейлър на „Хари Потър и прокълнатото дете“ ни връща в Хогуортс

Снимка: Кадър Youtube

AI трейлър на „Хари Потър и прокълнатото дете“ ни връща в Хогуортс

Снимка: Кадър Youtube
Сподели

Пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ отвори нова глава в историята на най-известното момче магьосник в света, но оттогава насам на хоризонта не се задаваше филмова адаптация. И все пак сега – с помощта на изкуствения интелект публиката може да се докосне до неофициален трейлър на  потенциалната бъдеща екранизация. Тийзърът проследява живота на порасналия Хари Потър, който изпраща сина си Албус в магическото училище.

В страховития трейлър се появява и легендарният директор на Хогуортс – Дъмбълдор, който въпреки че умира в шестия филм от франчайза, казва зловещо с гласа на покойния актьор Майкъл Гамбън: „Паметта е всичко, без нея сме слепи“.

Клипът вече има повече от 1,4 млн. гледания и много фенове молят въображаемият филм да бъде направен наистина. Трейлърът е създаден от фен, който прави клипове под името KH Studio.

Актьорът Даниел Радклиф, който се прослави като Хари във филмите, разкри, че никога не би гледал пиесата, по която е създадено видеото.

„Вероятно няма да отида, нямам планове за това. Няма да го направя, защото смятам, че това

ще ме хвърли в някаква екзистенциална криза”,

изтъкна той.

Пиесата започва започва от мястото, където последната книга „Хари Потър и Даровете на смъртта“ завършва.

Главният герой е Албус Северус Потър, вторият син на Хари, който най-накрая е готов да учи в Хогуортс като баща си. На Хари, който вече работи в Министерството на магията, е отредена второстепенна роля.

През 2016 г. Warner Brothers. – студиото, което стои зад филмите за Хари Потър – подаде заявление за закупуване на правата за филмиране на пиесата.

През ноември 2021 г. Крис Кълъмбъс, режисьор на първите два филма, пък прояви интерес  да работи и по адаптацията на пиесата.

Актуално

Избрано за вас