Актьорът Тим Рот ще участва във филма Peaky Blinders

Снимка: /Getty/Marco Grob/Universal Pictures

Актьорът Тим Рот ще участва във филма Peaky Blinders

Снимка: /Getty/Marco Grob/Universal Pictures
Сподели

Номинираният за „Оскар“ Тим Рот стана най-новото престижно име, което се присъедини към актьорския състав на филма Peaky Blinders на Netflix, който продължава да се очертава като истинско събитие. Прочутият английски актьор ще се присъедини към звездата Килиан Мърфи, както и към Ребека Фъргюсън и Бари Кийгън в режисираното от Том Харпър и дългоочаквано продължение на сериала, носител на БАФТА.

Подробностите за ролята на Рот се пазят в тайна,

както и тези на Фъргюсън и Кийгън, за които писахме по-рано.

Тим Рот; Снимка: PA

Носителят на „Оскар“ Мърфи се завръща в емблематичната роля на Томи Шелби, лидер на едноименната бирмингамска гангстерска фамилия. Продукцията на филма ще започне преди края на годината.

Епичното продължение на многократно награждаваната сага е написано от създателя на сериала Стивън Найт. Той ще продуцира заедно с Карин Мандабах, Мърфи и Гай Хийли. Филмът ще бъде направен съвместно с BBC Film.

Наскоро Найт разказа за „умопомрачителния“ актьорски състав, като отбеляза, че действието на филма „се развива по време на Втората световна война и е наистина добро“.

Снимка: /Getty/Marco Grob/Universal Pictures

Рот получава номинация за най-добра поддържаща роля за филма „Роб Рой“ от 1995 г. Сред безбройните му филмови участия са и

„Глутница кучета“, „Криминале“ и „Омразната осморка“ на Куентин Тарантино,

както и „Little Odessa“, „Розенкранц и Гилденстерн са мъртви“ и „Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас