Ана Кендрик дебютира като режисьор в трилъра „Жената на часа“

Снимка: Netflix

Ана Кендрик дебютира като режисьор в трилъра „Жената на часа“

Снимка: Netflix
Сподели

Анна Кендрик прави режисьорския си дебют с предстоящия трилър „Жената на часа“, който е базиран на истинската история на серийния убиец Родни Алкала.

Планиран да излезе по кината на 8 септември, филмът разказва за истинската същност на Алкала (в ролята Даниел Зовато), който се появява като участник в популярното предаване „Игра за запознанства“, където се състезава и печели среща с момичето в епизода, Черил Брадшоу (Кендрик). В първия трейлър на филма Алкала се появява в шоуто , като казва на Черил:

„Ще си прекараме страхотно заедно“.

След това, докато двамата излизат заедно на среща, Черил признава, че обяснява, че е участвала в шоуто, защото агентът ѝ каза, че така ще я забележат повече. „Чувствахте ли се забелязана?“, пита Алкала. „Знаеш, че повечето хора не обичат да бъдат забелязвани, защото трябва да се чувстват добре със себе си. Аз никога не съм крила коя съм“, продължават разговора си в трейлъра.

Кой е Родни Алкала?

Алкала е американски сериен убиец и сексуален престъпник, който е осъден на смърт в Калифорния, след като е признат за виновен за извършването на пет убийства в периода 1977-1979 г.

Става известен като „Убиецът от играта за запознанства“ заради участието си в епизод на популярното шоу през 1978 г., което в крайна сметка печели и си спечелва среща със звездата от епизода Черил Брадшоу. След заснемането на предаването обаче участничката уж отказала срещата, след като

била отблъсната от „страховитите“ настроения на Алкала.
Снимка: Netflix

През 1979 г. той най-накрая е заловен от властите на окръг Ориндж. Осъден е за изнасилване и убийство на 12-годишната Робин Самсоу. На следващата година получава смъртна присъда, но скоро след това тя е отменена от Върховния съд на Калифорния.

След като е съден повторно няколко пъти, Алкала в крайна сметка е признат за виновен и осъден на смърт през 2010 г. за убийството на Самсоу. Установено е, че

ДНК-то му съвпада с улики от четири други убийства в окръг Ориндж,

така че срещу него са повдигнати още четири обвинения за умъртвяване от първа степен. По-късно Алкала е осъден за убийството на две други жени близо десет години по-рано, когато е студент по кино в Нюйоркския университет през 1971 г.  Все още не е известно колко души всъщност е убил той. Според Асошиейтед прес властите смятат, че броят им може да е по-близо до 130.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас