Антихристът се завръща с „Първата поличба“

Снимка: Forum Film

Антихристът се завръща с „Първата поличба“

Снимка: Forum Film
Сподели

За да контролирате онези, които не вярват, създайте нещо, от което да се страхуват. Този април в кината Антихристът се завръща с психологическия свръхестествен хорър „Първата поличба“. Филмът е предистория на изключително успешната класика на Ричард Донър от 1976 г. „Поличбата“. Той е една от емблемите на жанра и слага начало на популярния едноименен франчайз.

ВПървата поличба“ млада американка е изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да

постави под съмнение собствената си вяра.

Тя открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на живото въплъщение на абсолютното злото – Антихриста.

Мистериозният първи трейлър на филма ни разкрива само малка част от изключително зловещата, сюрреалистична атмосфера на окултния трилър, давайки сериозна заявка, че „Първата поличба“ няма да бъде поредната конвейерна хорър-конфекция. В него се  загатва, че филмът ще  предложи на зрителите комплексна история, която ще ги държи в смразяващата си хватка още дълго време, след като са напуснали киносалона. И ако нещо зло ви се случи днес, помислете си внимателно – може да е „Първата поличба“.

Режисьор на хоръра е Аркаша Стивънсън („Channel Zero“), която е и сценарист наравно с Тим Смит и Кийт Томас. Автор на идеята е Бен Джакоби („Bleed“) – по образи, създадени от Дейвид Зелцер. Продуценти са Дейвид С. Гойър („Рога“, „Хелрейзър“) и Кийт Ливайн („Къща в мрака“). В ролите са Нел Тайгър Фрий, Тауфик Бархум, Соня Брага, Ралф Инесън, Бил Най и др.

Злото се завръща с „Първата поличба“ от 5 април в кината.

Актуално

Избрано за вас