Бари Кийгън от Saltburn се присъединява към филма Peaky Blinders

Снимка: Getty Images

Бари Кийгън от Saltburn се присъединява към филма Peaky Blinders

Снимка: Getty Images
Сподели

Звездата от Saltburn Бари Кийгън ще участва в предстоящия филм Peaky Blinders на Netflix. Базираният в Бирмингам филм ще проследи скандалното семейство Шелби по време на Втората световна война.

Бари Кийгън на наградите „Златен глобус“ през 2024 г.; Снимка: Getty Images

Към ирландския актьор Кийгън, който е известен и с ролята си в „Баншите от Инишерин“, ще се присъедини актрисата от „ДюнРебека Фъргюсън, но героите им не са обявени. Това пише BBC.

Филмът започва да се снима по-късно през 2024 г. на неразкрито място в града.

Оригиналната криминална драма на BBC се излъчва в продължение на шест серии от 2013 до 2022 г. Тя проследява възхода на семейство Шелби от периода след Първата световна война.

Подробностите за сюжета се пазят в тайна, но през април Найт заяви пред Deadline, че действието на филма ще се развива по време на Втората световна война.

В нея участва носителят на „Оскар“ Килиан Мърфи, който ще се завърне в ролята си на гангстера Томи Шелби. Мърфи, който ще бъде съпродуцент на филма, заяви, че това е „филм за феновете“.

Създателят на сериала Стивън Найт ще бъде сценарист и продуцент на новия филм. Преди това той заяви, че това ще бъде „взривоопасна глава“ в историята, в която „няма да има никакви ограничения“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас